L'actual delegat de la Generalitat de Catalunya a Madrid, Gorka Knörr, ha etzibat un contundent calbot al periodista Jordi Évole després que aquest hagi lamentat l'últim episodi de l'extrema dreta a les eleccions madrilenyes.

"Els ultres van traspassant línies vermelles bàsiques per a la convivència: van menysprear la violència de gènere, en van criminalitzar de menors i ara neguen les amenaces amb bales a polítics. Tant de bo Madrid sigui el despertar d'aquest malson", ha escrit Évole.

Captura

El periodista s'ha referit d'aquesta manera a l'actitud que va mostrar la cap de llista de Vox a la Comunitat de Madrid, Rocío Monasterio, posant en dubte la veracitat de l'amenaça que el passat dijous van rebre el ministre de l'Interior, Fernando-Grande Marlaska, el líder de Podemos, Pablo Iglesias, i la directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez.

Tots tres dirigents van rebre una carta amenaçadora amb una bala al seu interior. El cas ja està en mans de les autoritats policials. La carta exigia als dirigents la seva dimissió i anava acompanyada de dos cartutxos del calibre 7,62x51mm.

"Del govern ja no ens creiem res els espanyols, ens han enganyat des del principi de la pandèmia una vegada i una altra, engany rere engany. Estem cansats que ens enganyin sistemàticament. De Pablo Iglesias em crec poca cosa. Cada cop que veiem res que diu Iglesias ho posem en dubte. Ens ha enganyat", va dir Monasterio concretament. Aquestes paraules van provocar que Iglesias abandonés el debat i que RTVE i la Sexta hagin decidit cancel·lar els seus respectius debats.

Tots els candidats, des d'Ángel Gabilondo (PSOE) i Mónica García (Més Madrid) fins a Edmundo Bal (Ciutadans) van condemnar les missives amenaçadores i van reclamar que es quedés al debat per no fer-li el joc a l'extrema dreta. En canvi, Monasterio el va animar a abandonar l'estudi.

La resposta de Knörr

"Els van/vau riure les gràcies quan perseguien independentistes, van compartir acusació amb la Fiscalia i l'advocacia de l'Estat...", ha respost Knörr, recordant el paper que l'extrema dreta va dur a terme al judici dels presos polítics juntament amb la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat, ja sota govern socialista.

Captura

 

Imatge principal: L'actual delegat de la Generalitat de Catalunya a Madrid, Gorka Knörr / Europa Press