L’exconseller de Justícia de la Generalitat i actual diputat de JxSi, Germà Gordó, ha comparegut aquest dimecres al matí davant la comissió d’assumptes institucionals del Parlament per respondre sobre el presumpte finançament irregular de CDC. Gordó, que disposava de 30 minuts abans que la resta de grups parlamentaris l’interpel·lessin, ha deixat clar que “sempre ha actuat d’acord amb l’ordenament jurídic”.

Gordó, que va ser conseller de Justícia del 2012 al 2016, gerent de Convergència del juliol del 2005 al desembre del 2010 i secretari de la Fundació CatDem del 2008 al 2010, ha estat interpel·lat majoritàriament per la seva presumpta participació en el cas del 3%.

Anna Gabriel, de la CUP, li ha demanat explícitament per les funcions que tenia com a gerent de Convergència a l’hora d’obtenir els recursos econòmics del partit i Carlos Carrizosa, de Ciutadans, ha definit Gordó com a “element necessari” de CDC en la trama del 3%.

En aquesta línia, Lluís Rabell de CSQP ha demanat a Gordó per les seves reunions amb empresaris, pregunta a la que Gordó ha replicat que es va reunir amb “empresaris, entitats, sindicats, col·legis professionals... amb tothom amb qui m’ho demanés”.

De fet, en aquestes suposades reunions amb empresaris, el diputat del PSC, Jordi Terrades, ha demanat expressament a Gordó si ell era el “Gregori” del que parlaven els empresaris. El mateix Gordó ha aprofitat per replicar que ell mai havia firmat cap document amb aquest sobrenom, “sempre firmo com a ‘Gordó’, ‘Germà Gordó’ o ‘Germà Gordó i Aubarell’” ha respost el diputat de JxSí.

Una de les qüestions amb la que han coincidit bona part dels grups parlamentaris ha estat la situació d’aforat de Gordó, a causa de ser diputat al Parlament. Rabell li ha demanat que “aclarís les sospités que hi ha sobre ell” i que per tant, “donés la cara”. Una petició a la que Gordó ha recordat que “en cap moment l’han citat a declarar com a testimoni o imputat en algun cas de corrupció” i que tant bon punt se li va demanar comparèixer en el Parlament, ho va “acceptar sense problema per donar les respostes que toquessin”.