En plena ressaca postelectoral, la notícia que la Fiscalia havia sol·licitat al jutge Pablo Llarena que activés les euroordres contra Carles Puigdemont i Toni Comin va irrompre l'actualitat política centrada en la governabilitat de l'Estat espanyol, per la qual Junts per Catalunya és clau. En una entrevista a RAC1, Gonzalo Boye, l'advocat de Puigdemont i Comín, ha ironitzat i ha afirmat que la petició de la Fiscalia no és pas casualitat: "Jo d'ençà que vaig descobrir que els reis són els meus pares no crec en coincidència", Tanmateix, ha remarcat que no considera que la justícia belga arribi a acordar l'entrega de Puigdemont o Comín

Davant de la pregunta si considera que la Fiscalia intenta influir políticament en l'escenari postelectoral, Boye ha sentenciat que sí. "El que fan és dir que són actors i també volen part del protagonisme, els seus minuts de glòria", ha exposat i ha afegit: "Ara veurem com ho encaixa el jutge Llarena". Tanmateix, l'advocat ha remarcat que no hi ha terminis preestablerts i està en mans de Llarena. En tot cas, Boye afirma que estan preparats i no creu que passi res si s'activa l'euroordre: "Nosaltres ja tenim tota la feina feta i no passarà res". 

Moviment judicial després del 23-J

Boye no ha estat l'únic a apuntar que el fet que la Fiscalia hagi actuat just l'endemà d'unes eleccions que han deixat Junts en una posició determinant no és casualitat. El mateix Carles Puigdemont va apuntar a Twitter: "Un dia ets decisiu per formar govern espanyol, l'endemà Espanya ordena la teva detenció".

Per altra banda, Laura Borràs, president de Junts per Catalunya, ha acusat els tribunals de "moure fitxa abans que Pedro Sánchez". "Els tribunals ja han fet la seva pròpia anàlisi dels resultats electorals. Han mogut fitxa abans que Pedro Sánchez!", ha exposat a través de les seves xarxes socials. En els seus missatges, Borràs no feia només referència a les euroordres, sinó també a la detenció de Clara Ponsatí.