L'advocat Gonzalo Boye ha denunciat públicament que algú està fotografiant les seves oficines i també els seus companys de despatx. Així ho ha afirmat a través de les xarxes socials, on ha compartit quatre imatges d'una persona utilitzant un dispositiu similar a una tauleta per fer fotografies al seu despatx. "Qui serà aquesta persona?", s'ha preguntat l'advocat.  

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha respost a la piulada de Gonzalo Boye i ha afirmat que "pinta de turista no en té massa". Cal recordar que Boye, advocat de Carles Puigdemont, ha denunciat diverses vegades assalts a les seves oficines. El primer va tenir lloc el gener de 2020, quan un grup de desconeguts va accedir a la força al seu despatx a Madrid. "Han entrat al nostre despatx durant la nit", va escriure a Twitter el lletrat, explicant que s'ho havia trobat "tot regirat". Així mateix, va acompanyar aquestes paraules d'imatges en què mostrava les destrosses que van fer els assaltants en material informàtic, concretament del servidor. Segons Boye, els lladres no es van emportar els ordinadors, "però sembla que els interessava el nostre servidor", va detallar. També es va trobar calaixos i armaris regirats on l'advocat guardava documentació.

Nou mesos més tard, la situació es va repetir i Boye va tornar a fer públic que persones sospitoses havien entrat a la força a les seves oficines. "Per segona vegada en menys de nou mesos hem rebut visita de desconeguts que, aparentment, no s'han emportat res... Veurem si tampoc ho han portat", va exposar, en referència a un possible cas d'espionatge. De nou, va adjuntar fotografies de l'estat que va trobar el despatx. En elles es pot veure com van forçar i trencar una reixa que protegia una finestra petita per on es podia accedir a una de les habitacions de l'edifici.

Intent d'assalt a la seu del Consell de la República

A banda, el 12 de gener de 2021, quatre individus van intentar entrar a la seu del Consell per la República a Brussel·les, encara que, en aquest cas, no van aconseguir accedir-hi. En els vídeos captats per les càmeres de vigilància de l'edifici es veu com quatre persones van entrar pel pàrquing amb motxilles, mascaretes i caputxes o gorra, van pujar per unes escales i van manipular una corda davant la porta de la seu de l'organisme. Finalment, no van poder obrir-la i, en marxar, van amagar el cap per tal que les càmeres no captessin el seu rostre i evitar ser identificats.