El despatx de Gonzalo Boye a Madrid ha estat objecte aquesta nit d'un assalt per part d'uns desconeguts. Així ho ha denunciat el lletrat de Carles Puigdemont i Quim Torra a través de Twitter, i ha avisat que si el que pretenen és intimidar-lo "ho tenen clar".

L'advocat ha presentat denúncia davant el Cos Nacional de la Policia i agents de la policia científica s'han personat aquest matí al despatx del carrer Pilar de Zaragoza per dur a terme les investigacions pertinents.

"Han entrat al nostre despatx durant la nit", diu el lletrat, que explica que s'ho han trobat "tot regirat". De les seves paraules es dedueix que encara no li han robat res i que l'empresa de seguretat va informar que no hi havia "indicis d'intrusió". Boye és molt clar davant d'aquesta acció: "Si es pensen que ens intimidaran, ho tenen clar".

El lletrat ha mostrat les destrosses que han fet els assaltants en material informàtic, concretament del servidor. Els lladres, diu, no s'han emportat els ordinadors, "però sembla que els interessava el nostre servidor", explica. També han regirat a consciència calaixos i armaris on el lletrat té la documentació.

boue3

boye 2

orfdinador de Gonzalo Boye

Boye ha confirmat en declaracions al programa En Jake, d'ETV, que a primera vista sembla que no els han robat res. "No sabem si han deixat alguna cosa", ha afegit. El lletrat ha insistit que l'assalt al seu despatx no és una casualitat. "Si busquen l'estratègia de defensa de Puigdemont, la tinc al meu cap", ha manifestat amb ironia.

Suport de Puigdemont i Torra

El president Carles Puigdemont ha reaccionat immediatament davant l'anunci. Ha qualificat l'acció d'intimidació inacceptable i ha mostrat tot el seu suport al  lletrat.

El president de la Generalitat, Quim Torra, també ha mostrat el seu suport al lletrat. "Intolerable, però ni així aconseguiran frenar la nostra determinació", ha reblat en una piulada. 

També s'ha fet ressò de l'assalt el diputat de Bildu, Jon Iñarritu, que es pregunta què buscaven els desconeguts que han entrat al despatx del carrer Pilar de Zaragoza, i recorda l'escorcoll que va fer la policia per ordre de l'Audiència Nacional fa uns mesos. "Potser és que no van trobar res a l'escorcoll 'legal' de fa tres mesos o casualitats del destí?".

Tant Gonzalo Boye com la seva sòcia del despatx, Isabel Elbal, han agraït les mostres de suport rebudes per part de Puigdemont i Torra.