La primera reunió de la taula de diàleg no ha servit perquè l'advocat Gonzalo Boye canviï de parer sobre quina és la millor via per culminar el procés. Segons ell, "tota declaració d'independència és unilateral" i, per tant, el govern espanyol no hi té res a dir. 

Durant la seva intervenció en l'acte Preparem-nos del Consell per la República a Cabrils, Boye ha explicat que assolir la independència "no és un fi sinó un punt de partida". "Si tenim repressió és perquè estem guanyant", ha continuat.

A més, ha parlat de la importància del paper de l'entitat, totalment aliè a l'Estat: "Que el Consell sigui fora de la jurisdicció espanyola és molt important". "Aviat denunciarem l'espionatge de l'Estat amb proves", ha afegit. 

 

cabrils consell per la republica preparem-nos / Twitter: Preparem-nos

Imatge de l'acte Preparem-nos del Consell per la República / Twitter: @ConsellxRep

 

Lluís Llach no creu en la taula

Per la seva banda, el cantautor Lluis Llach també ha fet referència a la trobada entre ambdues delegacions titllant-la d'un gran "error": "Em sembla un error immens posar-se a les mans de les confabulacions hispàniques del PSOE; ningú no es creu que puguin oferir-nos un referèndum pactat".

 

Lluis Llach Consell per la RepúblicaLluís Llach durant l'acte del Consell per la República /  Twitter: @ConsellxRep

 

Eleccions al Consell per la República

El 29, 30 i 31 del pròxim mes d'octubre tindran lloc les eleccions al Consell. L'assemblea de representants serà el Parlament del Consell per la República, i escollirà el president de la institució, que tindrà capacitat de formar el seu govern.

Actualment l'assemblea de representants és provisional i està integrada per càrrecs electes del Parlament de l'anterior legislatura. La votació tindrà dues urnes, una on s'hi podrà presentar qualsevol ciutadà inscrit al Consell i l’altra, on s'hi podran presentar càrrecs electes (regidors, diputats, eurodiputats, senadors).

Dues urnes

Dels 121 escons en disputa, 81 seran per les candidatures de ciutadans que volen esdevenir representants, distribuïdes en vegueries i districtes. Cada elector podrà votar com a màxim tants candidats com representants electes hi hagi a la seva circumscripció. Els 40 escons restants seran per les candidatures de càrrecs electes  que tindran una circumscripció única. Cada elector podrà votar fins a 30 d’aquests candidats.

Majoria de dones

El sistema electoral també preveu una discriminació positiva per fomentar una majoria de dones a la institució: la meitat de la representació de la circumscripció s’atorgarà a les dones més votades i l’altra meitat a les persones més votades, siguin homes o dones.

La que sí que ja està formada és la sindicatura electoral, que està formada per Jordi Domingo Garcia-Mila, Olga Amargant Cancio, Teresa Vallverdú i Baró, Josep Ramon Barberà i Gomis, i Mònica Fernández i Pujagut. Actualment el Consell per la República té 98.799 inscrits.

 

Imatge principal: Gonzalo Boye durant l'acte del Consell per la República /  Twitter: @ConsellxRep