El vicepresident del Grup Popular al Parlament Europeu, Estaban González Pons, ha assegurat aquest diumenge que Carles Puigdemont fa "el ridícul" a Brussel·les i ha criticat la manifestació independentista programada a la capital belga el pròxim 7 de desembre.

González Pons ha visitat Figueres en un acte electoral del seu partit i ha assegurat que, "per primera vegada", participa en una campanya "més per donar testimoni que per fer publicitat". "Vinc a explicar la veritat del que està fent Puigdemont a Brussel·les, que no és cap altra cosa que el ridícul", ha indicat el dirigent Popular, per a qui hi ha "molta gent a la qual s'ha d'obrir-li els ulls perquè s'adoni" d'aquesta situació.

Segons González Pons, la presència del president català a la capital belga "va fer gràcia primer, després va desconcertar, més tard van descobrir que era un polític friki i, ara, tothom té moltes ganes que marxi d'allà". González Pons ha detallat en la seva condició d'europarlamentari que, "a la Unió Europea (UE), ningú dóna suport la causa de l'independentisme català i ningú significa ningú".

El vicepresident del Grup Popular al Parlament Europeu ha assegurat que "una de les mentides" del sobiranisme va ser la que la UE li obriria les portes a una Catalunya independent i ha exposat que s'ha demostrat que només trobaria "el buit" i que es quedaria "més fora" d'aquesta institució "que l'Anglaterra del brexit".