Petita enganxada al Parlament entre el conseller d'Economia, Jaume Giró, i el portaveu de Cs a la cambra catalana, Nacho Martín Blanco. Ha estat a la sessió de control que se celebra aquest dimecres al matí on el diputat taronja ha fet un discurs catastrofista sobre l'economia catalana, assegurant que la política fiscal de la Generalitat perjudica "sobremanera" els interessos dels empresaris, treballadors i famílies catalanes, i ha assegurat que Catalunya és la comunitat menys competitiva fiscalment: "Ens sobra cofoisme i falta autocrítica".

 

Davant de les seves paraules, el conseller Giró ha donat una resposta molt clara: "La situació de l'economia catalana és bona. Si em pregunta per una comparació entre l'economia catalana amb altres territoris de l'estat, és molt bona", ha sostingut, i ha criticat a Ciutadans de ser un grup de "one hit wonder", en referència als grups de música que només triomfen amb una cançó i després desapareixen: "Són com els grups que només tenen un èxit, i que per això són efímers. El seu èxit és dir que l'economia catalana va molt malament i que estem en plena decadència, però la realitat no ho confirma". 

Així s'ha dirigit el conseller a Martín Blanco, a qui també li ha dit que si s'esforça molt i busca a "consciència", segurament trobarà algunes dades de l'economia catalana que no estiguin en les millors posicions, però ha assegurat que només explicar una part com ha fet és la "fal·làcia de la prova incompleta". "Les exportacions van com un coet i la creació de noves empreses també", li ha contestat el conseller d'Economia.

Martín Blanco i Borràs

Abans del debat amb el conseller, Martín Blanco ha començat la seva intervenció amb un missatge dirigit a la presidenta de la cambra, Laura Borràs, i és que el diputat acostuma a xocar amb la presidenta, a la qual acusa d'exercir el seu càrrec sense imparcialitat. Martín Blanco ja ha estat expulsat durant aquesta legislatura després de diverses crides a l'ordre, i ahir també va rebre un toc d'atenció després d'intentar censurar el fet que la presidenta denunciés els atacs al català a l'escola a l'inici de la sessió. Després d'això aquest dimecres, amb to irònic, Martín Blanco ha començat la seva intervenció amb ironia: "Gràcies presidenta, o la seva excel·lència, per concedir-me la gràcia de parlar en aquesta cambra que vostè considera seva", li ha dit, i en un altre moment de la seva intervenció li ha etzibat que "els Països Catalans no existeixen". Borràs no ha volgut entrar en polèmica i s'ha limitat a somriure i aguantar-li la mirada.