El conseller d'Economia, Jaume Giró, ha assegurat que "igual que és perfectament possible que Junts deixi el Govern també és perfectament possible que no el deixi". Giró responia així durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu a les preguntes sobre la continuïtat de l'acord entre ERC i Junts, l'endemà que la presidenta del partit, Laura Borràs assegurés que "és perfectament possible" que Junts deixi l'executiu.

El conseller, que ha comparegut a la roda de premsa per anunciar el sostre de despesa dels pressupostos de l'any vinent, ha recordat que seran en tot cas els afiliats de Junts els qui hauran de decidir sobre la continuïtat a l'executiu, però no ha amagat les seves preferències. "El que vull és que arribem a un acord i que tot allò que es pugui avançar ens puguem posar d'acord", ha admès, en referència a les exigències que Junts ha plantejat a ERC un cop ha tancat la seva auditoria sobre el balanç de l'acord de govern i on ha conclòs que no s'ha avançat suficient pel que fa el procés.

Després que el darrer congrés del partit va obrir la porta a una consulta a la militància per sortir del Govern, Junts manté un debat intern entre els partidaris de marxar de l'executiu, que lidera Borràs, i els posicionaments més favorables a continuar dins de l'executiu.

Jordi Pujol

D'altra banda, tant el conseller com la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, s'han referit a la situació del president Jordi Pujol que ahir va patir un ictus greu pel qual va haver de ser operat. Giró ha mostrat el desig que es recuperi abans possible. "No me n'he amagat de l'estima política cap a Pujol i la tradició política que ell encarna", ha subratllat. Ha destacat que els 23 anys de Govern de Pujol han deixat un llegat a Catalunya i que de fet, la magnitud del seu llegat fa que no s'entendria Catalunya actual sense aquest llegat, "més enllà d'equivocacions i febleses que tots cometem".

 

També la portaveu ha assegurat que el Govern es manté en contacte permanent amb la família i l'equip mèdic i ha expressat el desig d'una ràpida recuperació en les millors condicions possibles.