"David Cameron és un piròman. És un home que demostra que, des de l’estupidesa, es pot fer un mal increïble al teu país i a la resta". Aquesta ha estat la sentència del cap de llista per Barcelona de Ciutadans, Joan Carles Girauta, que, arran del resultat del referèndum al Regne Unit, ha afegit que "per fer mal, no cal ser pervers, n’hi ha prou amb ser un incompetent i un irresponsable". Ciutadans titlla de molt mala notícia el resultat del referèndum i adverteix que això demostra que convocar referèndums per solucionar problemes interns és una bajanada.

Lideratge fort

Pel que fa a la reacció del pesident del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, el candidat de Ciutadans ha carregat contra la "inacció" de Rajoy: "Quan Rajoy diu que no passa res, sí que passa. La calma de Rajoy és la de la inacció. Que digui calma, calma... A mi, el senyor Rajoy ja no em calma".

Sense saber encara quines seran les conseqüències de la sortida del Regne Unit de la UE, Ciutadans aposta per "aprofitar la sortida d'un país que sempre ha posat pals a la roda de la integració, com una oportunitat". A més, ha apuntat que, més que mai, Espanya necessita el lideratge fort d'una persona que cregui en Europa.