El portaveu de Ciutadans (Cs) en el Congrés, Juan Carlos Girauta, ha qualificat com "intolerable" l'actitud de l'home que aquest dimarts ha increpat Carles Puigdemont a Copenhaguen (Dinamarca) perquè besés una bandera d'Espanya, i ha defensat la "dignitat individual" del president cessat de la Generalitat. "Res no justifica que s'humiliï i escarneixi a la seva persona", ha dit.

"Això que li han fet a Puigdemont és intolerable, i si algú li fa gràcia és que té un problema. No hi ha res per sobre de la dignitat de l'individu", ha escrit Girauta en el seu compte de Twitter juntament amb vídeo en el qual Puigdemont apareix besant la bandera espanyola, gravat per la mateixa persona que l'ha increpat a Dinamarca, que s'acomiada desitjant-li que ingressi a la presó. "Quan arribis a Espanya, la presó t'espera", s'escolta l'autor del vídeo.

"Abomino el que ha fet i està fent el polític Puigdemont", ha afegit Girauta en un segon missatge publicat a Twitter. "Però res no justifica que s'humiliï i escarneixi. Ni a ningú. La dignitat individual és sagrada. Espero que amb això quedi clar", ha sentenciat el portaveu de Cs en el Congrés.