El portaveu de Ciutadans al Congrés, Juan Carlos Girauta, ha titllat de "mentidera" la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, perquè ja és "obvi" que no va fer el màster de la Universitat Rei Juan Carlos (URJC), i ha conclòs que "políticament està acabada".

"En aquest moment ja és obvi que Cifuentes no va fer aquest màster, ja és obvi que té una trama dins de la universitat on d'alguna manera s'aconsegueix falsificar actes, que firmi qui no ha firmat, coaccionar a altres perquè no firmin el que no volien firmar, i que aquest treball de final de màster no apareix per enlloc", ha declarat en una conversa amb el diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián en l'espai radiofònic online Más que Twitter.

Girauta considera que el que sembla que ha passat amb el màster suposadament falsificat de Cifuentes "és intolerable i una immoralitat", perquè "atempta contra els mínims de civilitat i ofèn tothom", especialment als qui han obtingut legítimament un títol de postgrau, que veuen com el seu títol "es desvalora" com a conseqüència d'aquesta polèmica.

"Per tant, Cifuentes, per a mi, políticament està acabada", ha manifestat. A més, quan se li ha demanat que defineixi amb una paraula la presidenta de la Comunitat de Madrid, li ha dit "mentidera".

Tanmateix, el portaveu de Cs no ha volgut avançar com actuarà el seu partit en aquesta comunitat, on pretén obrir una comissió d'investigació en l'Assemblea de Madrid per conèixer "la veritat" sobre aquest cas, mentre el PSOE i Podemos aposten per una moció de censura contra la presidenta autonòmica. "Wait and see" (esperar i veure què passa), ha indicat.

El PP, "Un projecte en la seva última fase"

D'altra banda, Girauta ha afirmat que en aquest moment veu "impossible" que les pròximes eleccions generals les guanyin el PP, "un projecte en la seva última fase", i el PSOE, i que el que vol la formació taronja és "governar Espanya aviat", encara que no ha revelat si preferiria fer-ho pactant amb socialistes o 'populars'.

El que sí que ha dit és que quan Ciutadans va negociar el pacte per a la investidura del socialista Pedro Sánchez, que finalment no va tirar endavant, es va trobar un equip de gent "impecable" que "volia fer un acord de veritat" i va treballar per aconseguir-ho.

En referir-se a altres personatges del panorama polític, el diputat de Ciutadans ha descrit a la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, com a "tremenda" i "una senyora amb vocació de tsarina", i del portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha dit que s'ha "barallat" sovint amb ell però no aconsegueix que li "caigui malament".

El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, el veu com "un Lenin simpàtic", mentre que el portaveu d'ERC a la Cambra Baixa, Joan Tardà, li sembla "una persona entranyable" que és "amic de tots" encara que "gairebé mai" estigui d'acord amb ell.

El president de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont és per a Girauta "un personatge teatral", i que el seu vicepresident, Oriol Junqueras, és "un personatge tràgic". Quant als expresidents del Govern Felipe González i José María Aznar, ha indicat que el primer és "un estadista i un líder nat" i que ambdós estan "desaprofitats", mentre que José Luis Rodríguez Zapatero és "un desastre sense pal·liatius".