El ministre principal de Gibraltar, Fabian Picardo, en una compareixença davant la BBC, ha afirmat que Pedro Sánchez "en perseguir la sobirania sobre Gibraltar en la manera en què ho ha fet avui, l'únic que està fent és donar continuïtat" a la política del dictador Francisco Franco. "Abandonar les polítiques de Franco respecte a la sobirania de Gibraltar seria una manera molt més efectiva de girar full. Molt millor que simplement traslladar els ossos d'un mort des d'un punt de Madrid a l'altre", ha comentat.

Picardo ha assegurat que les garanties escrites que ha obtingut Espanya respecte a les seves exigències sobre Gibraltar en l'acord per al Brexit entre el Regne Unit i la UE són "trossos de paper que no tenen cap valor legal". A més, ha acusat el president del Govern, Pedro Sánchez, de "confondre" diverses qüestions quan ha anunciat avui que donarà suport demà a Brussel·les a l'acord del Brexit en haver aconseguit garanties escrites perquè Espanya sigui decisòria en les futures relacions entre la Unió Europea (UE) i el Regne Unit sobre Gibraltar.

Picardo ha subratllat que "si algú té una triple garantia" són els gibraltarenys, que tenen "un triple forrellat" sobre la seva sobirania, entre ells el que els ofereix el Regne Unit que "ni tan sols no començarà mai un procés de discussió sobre la sobirania amb el qual no estiguem d'acord". El ministre principal ha subratllat que no s'ha d'esperar a les futures negociacions perquè ja pot afirmar que "la sobirania de Gibraltar és i romandrà completament britànica".
El ministre principal de Gibraltar, que ha comparegut després de parlar per telèfon amb la primera ministra britànica, Theresa May, ha indicat que l'única cosa que s'ha acordat avui és la interpretació de l'article 184 de l'acord del Brexit, que Espanya ha exigit que s'aclarís per assegurar-se que en el futur, després del període de transició que es regula ara, les decisions sobre Gibraltar hauran de comptar amb l'acord espanyol. Segons Picardo el text "no ha estat canviat. Això és el que el Govern espanyol ha buscat repetidament, però no ho ha aconseguit". Ha posat èmfasi que "res del que ha succeït avui no canvia el fet que l'Acord de sortida i el seu Període de Transició s'aplicaran a Gibraltar".

"El Regne Unit no ens ha abandonat, Theresa May ha estat ferma", ha defensat Picardo, que ha insistit que Espanya ha hagut d'acceptar "una clarificació que no té pes de valor legal", com tampoc, segons ell, les declaracions dels 27 membres de la UE. Aquestes declaracions i les garanties escrites "no condicionaran la manera de negociar acords de tota la comunitat britànica, incloent Gibraltar." "El Regne Unit ha estat clar, negocia per tota la família britànica", ha conclòs.