El president de la Gestora que dirigeix el PSOE, Javier Fernández, ha emfatitzat que l'acord adoptat en el Comitè Federal del partit diumenge passat va ser "clar i ferm" a favor de l'abstenció de la totalitat del Grup Parlamentari Socialista en la segona sessió d'investidura de Mariano Rajoy i ha recordat als líders territorials que no hi ha cap negociació sobre aquesta postura.

Fernández ha respost així a la carta enviada per set 'barons' territorials i el líder socialista a Ceuta que reclamen una abstenció tècnica de cara a la investidura de Mariano Rajoy, és a dir, que només s'abstinguin els 11 diputats que necessita el PP i que la resta del grup pugui mantenir el 'no' de la primera votació.

En la missiva de resposta, segons han informat Europa Press fonts socialistes, el president de la Gestora recorda que el Comitè Federal celebrat aquest diumenge va adoptar després d'un "llarg debat" un acord "clar i ferm" perquè el PSOE s'abstingués en la segona votació del debat d'investidura, una decisió que va ser traslladada a la direcció del Grup Parlamentari Socialista.

L'objectiu final d'aquesta decisió, recorda, és el de desenvolupar els continguts de la resolució aprovada pel Comitè Federal del partit i desbloquejar l'excepcional situació institucional que pateix el país.

Així mateix, donada la "fermesa" de l'acord -va ser recolzada per 139 membres davant 96 que van votar a favor de mantenir el 'no'-, el també president asturià emfatitza que "no hi ha cap debat" sobre la seva eventual modificació.

El president de la Gestora conclou així la proposta dels vuit líders regionals: els màxims dirigents de les federacions socialistes a Euskadi, Idoia Mendia; La Rioja, César Luena; Castella i Lleó, Luis Tudanca; Múrcia, Rafael González Tovar; Madrid, Sara Hernández, i Navarra, María Chivite, així com el secretari general del PSOE de Ceuta, Manuel Hernández.