El Parlament de Castella i Lleó acostuma a ser notícia per les polèmiques intervencions del vicepresident del govern, Juan García Gallardo, el primer polític de Vox que ocupa un càrrec d'aquesta rellevància, mentre el president Alfonso Fenández Mañueco posa mala cara mentre intenta passar el tràngol. Ara, però, ha estat ell qui ha protagonitzat l'última polèmica a les corts per haver ensenyat el dit a una procuradora socialista quan aquesta intervenia des de la tribuna. El PSOE va denunciar aquest gest desagradable i impropi del president d'una autonomia, però el PP assegura que es tractava d'un moviment natural i no d'un insult. Amb tot, la fotografia del moment clau, en la que el popular es col·loca la corbata i abandona l'hemicicle amb el dit aixecat, sembla deixar poc espai pels dubtes. 

Els fets van anar així: la procuradora socialista, Rosa Rubio, defensava ajudes per a les persones celíaques, quan Mañueco va decidir abandonar el ple i marxar de l'Hemicicle. Davant la sortida del president de la Junta, Rubio va ironitzar: "Suposo que al president li importarà escoltar els problemes dels celíacs", diu, mentre aquest estava parlant amb el conseller d'Agricultura Gerardo Dueñas. Davant aquestes paraules i els aplaudiments dels companys de la diputada, va fer el gest de col·locar-se la corbata amb la mà dreta, mentre que amb l'esquerra ensenyava el dit del mig, en el que en castellà es coneix com una "peineta", que només haurien pogut veure els diputats conservadors. Amb tot, la diputada socialista, Ana Sánchez, va compartir la fotografia del moment a les xarxes amb el següent missatge: "Mañueco i la degradació màxima. Fent una clara "peineta" a Rosa Rubio quan ella li retreu abandonar l'hemicicle mentre defensa els drets dels celíacs? Mescla de supèrbia i extraordinària mala educació. Castella i Lleó li queda molt gran. Vergonya aliena, senyor!". 

Les reaccions de PSOE i Ciutadans 

Des del partit del president de la Junta de Castella i Lleó van intentar tancar la polèmica, assegurant que es tracta d'un gest natural i involuntari, però les seves paraules han convençut a molt poca gent. Amb tot, els dubtes s'han esvaït quan ha començat a circular les xarxes socials el vídeo del moment. També Ana Sánchez ha estat l'encarregada de fer-lo córrer: "S'aprecia amb absoluta claredat el gest absolutament vexatori. El debat parlamentari pot i ha de ser viu. Les faltes de respecte, insults i gestos vexatoris que vivim des que govern Mañueco són inadmissibles. Disculpes immediates ja" ha publicat aquest dijous en una piulada acompanyada de les imatges. També Francisco Igea, exvicepresident de Castella i Lleó durant la coalició de PP i Ciutadans ha volgut dir la seva, compartint el mateix vídeo, dirigint-se a qui encara creu que el dit de Mañueco no és intencionat.