El diputat no adscrit Germà Gordó ha destacat el compromís que ell i la plataforma convergent de Nova Convergència tenen amb el procés i ha declarat que la seva plataforma és "sobiranista". D'aquesta manera, Gordó s'ha posicionat com a diputat número 72 "per donar la veu a la gent d'aquest país perquè lliurement puguin escollir el seu futur", segons ha afirmat en l'entrevista als Matins de Tv3

Germà Gordó ha deixat clar que des de Nova Convergència es farà tot el possible per poder votar, un posicionament en la línia del partit del que encara en forma part. Així i tot, ha deixat clar que "CDC s'havia desviat en els últims temps", raó per la qual s'ha creat l'escissió que ell mateix lidera i que, a més, té representació al Parlament. 

Sobre la decisió de no deixar l'escó, el diputat ha explicat que "va pesar la conversa que vaig tenir amb Artur Mas i la gent de la meva plataforma". D'aquesta manera, ha deixat clar que l'expresident li va dir que "entenia" que continués al Parlament i li va confessar que "era una decisió injusta". 

Cas 3%

Germà Gordó ha destacat en diverses ocasions el seu dret a la presumpció d'innocència i ha deixat clar que contestarà a les preguntes que li pugui fer el jutge. Així i tot, també afirma tenir clar que no s'arribarà al punt d'un judici oral. En aquest sentit, també ha deixat clar "tot el que vaig fer és correcte" i nega que CDC hagi fet res il·legal: "hi poso la mà al foc".