Més tensió al voltant del PSOE. Javier García-Page, germà bessó del president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, s'ha donat de baixa del PSOE perquè la deriva del partit en els últims anys i especialment el que està passant en aquest moment fan "incompatible" la seva militància amb aquest "nou PSOE". El germà del president de Castella-la Manxa va comunicar la seva decisió a la secretària general de l'Agrupació Socialista de Toledo, Milagros Tolón, a través d'una carta el passat 4 de novembre—dia en què va acabar la consulta a la militància sobre els pactes amb les formacions independentistes—, i aquest dimarts s'ha conegut la notícia. 

Decisió inapel·lable 

En la carta, Javier García-Page assenyala que la seva decisió de ser baixa és "immediata i sense possibilitat de canvi d'opinió". A més afirma a la secretaria del PSOE de Toledo, que espera que tant ella com la resta de companys sàpiguen "entendre que la deriva del partit" durant els darrers anys, i en concret, en el marc de les negociacions per la investidura de Sánchez, "i el que sens dubte passarà, fa que els meus valors i principis socialistes resultin incompatibles amb la militància en aquest 'nou PSOE' i que les meves conviccions només puguin expressar-se fora d'ell". Tanmateix, ha assegurat "jo continuaré sent socialista". 

García-Page, crític amb Pedro Sánchez

Emiliano García-Page és un dels barons del PSOE que s'ha mostrat més crític amb Pedro Sánchez i la seva negociació per l'amnistia. En diverses ocasions, ha insistit en el seu rebuig a la llei d'amnistia després que Sánchez l'hagi defensat com a mode d'"afermar" el retrobament entre Espanya i Catalunya, si bé acatarà la decisió que prengui el partit sobre aquest tema. Durant la seva intervenció al Comitè Federal de la formació fa només 10 dies va explicar "amb contundència i respecte" les seves raons polítiques sobre la inconveniència de la mesura de gràcia per als polítics del procés.  Segons Page, el debat ha d'anar més enllà de si l'amnistia té cabuda o no en la Constitució—, ja que en ella "entra també Vox"—, i perquè "no hi ha garanties" que l'independentisme renunciï a tornar al punt de partida.

Sobre la negociació amb Carles Puigdemont, Page considera que està demostrant que té la intenció d'"humiliar a l'Estat tot el que pugui" i ha alertat que el que busca és poder tornar a intentar "un altre atropellament constitucional" com al seu judici va ser la declaració unilateral d'independència de 2017. García-Page va assenyalar dijous passat que no l'ha sorprès que Puigdemont hagi paralitzat les negociacions o continuï retardant el pacte, perquè ha considerat que d'ell "et pots esperar qualsevol cosa".