Gènova intenta taponar la ferida abans que sigui una hemorràgia. Però el Partit Popular continua dessagnant-se. Ara és l'alcalde de Madrid i un dels escuders de Pablo Casado, José Luis Martínez-Almeida, qui es planteja baixar del carro. Segons apunten diversos mitjans i confirmen des del seu entorn, es planteja deixar el seu càrrec orgànic, el de portaveu estatal de la formació. Si bé "no hi ha res oficials encara", segons el seu entorn, sí que ho està meditant seriosament. Tot plegat l'endemà que milers d'ayusers es manifestessin davant la seu del partit a Madrid per a demanar la dimissió de l'actual direcció.

Segons fonts del seu entorn, Almeida feia temps que volia deixar el càrrec de portaveu per centrar-se en Madrid, en el seu paper institucional d'alcalde. Però la guerra oberta entre Pablo Casado i Isabel Díaz Ayuso, que el deixa atrapat entre els dos bàndols, és el que hauria accelerat el procés. D'aquesta manera, la intenció és buscar la seva sortida com a portaveu de comú acord amb la direcció, en cap cas de forma unilateral. Aquest mateix dilluns es reuneix el comitè de direcció del partit a la seu de Gènova. Justament Casado va intentar promocionar-lo com a candidat a president del PP de Madrid per a competir amb Ayuso.

Almeida també s'ha vist a l'ull de l'huracà en aquesta crisi. Segons les informacions publicades el passat dimecres, el suposat espionatge a Isabel Díaz Ayuso i la seva família es va canalitzar a través de l'Ajuntament de Madrid. De fet, va ser el secretari general de coordinació del consistori, Ángel Carromero, qui hauria portat les gestions. Carromero va dimitir la setmana passada al·legant que així podria defensar-se millor de les acusacions publicades als mitjans de comunicació.

Els ayusers a Gènova

Aquest divendres, en plena guerra total al PP, Pablo Casado va convocar Isabel Díaz Ayuso per a una reunió al despatx de Génova. Des de l’entorn de la presidenta van traslladar que havia estat “infructuosa” perquè Casado li havia exigit un comunicat dient que la formació no l’havia investigat. L’entorn de Casado va córrer a apagar el foc: la direcció es donava per satisfeta amb la informació aportada sobre el contracte de les mascaretes i la comissió del seu germà Tomás. Era un intent d’armistici, que ha estat respost per Sol amb el silenci i pels ayusistes amb inconformisme.

Centenars de persones, fins a 3.500, van reunir-se aquest diumenge, davant la seu del PP, buida i blindada, per demanar la dimissió de l’actual president del partit, del secretari general Teodoro García Egea i de la seva direcció. I per a fer notar el seu escalf a la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, que volen fer arribar fins al Palau de La Moncloa. “No estàs sola”, cridaven els manifestants, que portaven cartells electorals ficticis: "Ayuso 2023".