La Generalitat demana sis mesos de presó i una indemnització de 4.609 euros a un independentista acusat de lesionar al dit a un caporal dels Mossos d'Esquadra a qui suposadament va empènyer quan li impedia dirigir-se a tallar la Meridiana en protesta per la condemna a la cúpula del procés.

En un escrit, a què ha tingut accés Efe, l'acusació exercida per la Generalitat atribueix al jove independentista un delicte d'atemptat a l'autoritat, pel qual sol·licita per a ell sis mesos de presó, així com un delicte lleu de lesions, pel qual demana una multa de 720 euros.

A més, en concepte de responsabilitat civil, els serveis jurídics de la Generalitat demanen que es condemni l'independentista a pagar al caporal una indemnització de 4.609 euros, pel perjudici personal causat al mosso durant els deu dies que es va veure impedit per desenvolupar la totalitat de les activitats de la seva vida professional i la major part de les de la seva vida particular.

Per la seva banda, la Fiscalia sol·licita per a l'acusat dos anys de presó i 1.080 euros de multa.

Protestes per la sentència

Els fets van passar el 19 d'octubre de 2019, cinc dies després que el Suprem notifiqués la seva condemna als líders del Procés, quan un jove que pretenia participar en un dels talls diaris d'independentistes a l'avinguda Meridiana de Barcelona va ser requerit pels Mossos d'Esquadra perquè no sobrepassés la línia policial, amb l'objectiu que no arribés a ocupar la via pública.

Segons l'escrit d'acusació dels serveis jurídics de la Generalitat, un caporal dels Mossos es va identificar repetidament com a agent de l'autoritat i va insistir que els congregats no superessin el cordó policial.

El caporal va agafar una persona del grup pel braç per evitar que franquegés el cordó policial, moment en què l'acusat, segons la versió de la Generalitat, el va empènyer per l'esquena, provocant que caigués a terra, actuant amb un falta de "respecte" i de "consideració deguda" al policia.

Per efecte de la caiguda, el mosso, de 50 anys d'edat, va patir lesions en un dit de la mà dreta, pel que va estar 10 dies impedit per desenvolupar les seves tasques professionals habituals.

Demanen la retirada

En un comunicat, els col·lectius Alerta Solidària, Meridiana Resisteix i Nou Barris Combatiu han denunciat que la Fiscalia i la Generalitat "una vegada més" vagin "de la mà" i acusin "conjuntament" un manifestant independentista que protestava contra la condemna del Suprem a la cúpula del procés.

Per aquest motiu han exigit que la Generalitat retiri "les seves acusacions contra l'independentisme i contra qualsevol membre de el moviment popular que ha sortit al carrer per defensar d'aquest sistema capitalista i patriarcal".

A més, insisteixen a exigir la immediata destitució de el conseller d'Interior, Miquel Buch, a qui acusen de dedicar-se a "reprimir" les mobilitzacions populars "detenint, identificant i perseguint" els activistes.

Segons aquests col·lectius, el jove acusat ara per la Generalitat i la Fiscalia va ser detingut per dos agents dels Mossos d'Esquadra que se li "van llançar" a sobre i el van portar a comissaria.