El president de la Generalitat, Quim Torra, ha inaugurat amb el conseller d'Exteriors, Alfred Bosch, la nova seu de la Delegació del Govern a Portugal: "Malgrat l’intent de castigar Catalunya tancant les nostres delegacions internacionals, avui reobrim la de Lisboa". L'acte, presidit per la senyera i la bandera portuguesa, ha comptat amb el delegat del govern a Portugal, Rui Álvaro Serra da Costa Reis. La visita també ha servit per inagurar l'exposició 'La llengua catalana: 10 milions de veus europees' inaugurada per Plataforma per la Llengua i on es destaca que el català és la catorzena llengua més parlada arreu del món.

El conseller Alfred Bosch ha recordat el paper de les delegacions catalanes i les interferències que ha tingut amb elles Josep Borrell al capdavant del ministeri d'Exteriors i actualment responsable diplomàtic de la Unió Europea: "Borrell ha perdut la guerra que va iniciar contra l'acció exterior catalana. Estem aconseguint ser cada cop a més llocs del món, i tenim 15 delegacions operant amb tota normalitat".

Bosch ha destacat la importància de les ambaixades davant els tribunals: "Hem d'anar a les urnes i passar de les presons al vot. Aquesta és la nostra proposta", i ha afegit que "això s'entén molt bé tant a Catalunya com a tot el món".