La Generalitat no enviarà cap representant al Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) que ha convocat el Ministeri d'Hisenda per aquest dimecres. Així ho ha comunicat el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, per carta a la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero. De fet, el Govern tampoc va assistir a les dues anteriors reunions del CPFF que va convocar el govern de Pedro Sánchez els passats 20 de juliol i 1 d'agost.

Aragonès ha emplaçat l'Estat a discutir els temes sobre política fiscal i financera en una Comissió Mixta d'Afers Econòmics i Fiscals. El vicepresident ha argumentat que és l'espai "més adequat" tenint en compte el context polític i "l'especificitat" del finançament de Catalunya.

D'altra banda, a la mateixa carta, Aragonès ha expressat la "disconformitat" del Govern amb la proposta d'objectius d'estabilitat pressupostària per al conjunt d'autonomies.

Aragonès ha explicat que el motiu per no assistir a la trobada amb la resta d'autonomies és el mateix que van justificar l'absència de la Generalitat en convocatòries anteriors i ha argumentat que les comissions mixtes que van acordar convocar a la Comissió Bilateral Estat-Generalitat del passat 1 d'agost són els espais en què els dos executius han de parlar.

D'altra banda, el vicepresident del Govern ha argumentat que la composició i la majoria de vots que corresponen al ministeri al CPFF dificulten que "sigui un espai propici per a l'adopció de consens efectius i debats productius". 

Aragonès ha aprofitat la carta per argumentar que el repartiment dels objectius de dèficit entre administracions són "desproporcionats", que no s'ajusten a la llei d'estabilitat pressupostària i estabilitat financera i també ha criticat que els objectius de dèficit tenen un "evident efecte recentralitzador".