El general retirat de la Brigada d'Infanteria de Marina Agustín Rosety Fernández de Castro encapçalarà la llista de Vox al Congrés dels Diputats per Cadis en les eleccions generals del 28 d'abril, segons han confirmat fonts de la formació a Europa Press.

Segons ha avançat aquest diumenge el diari digital El Español, el militar se suma així a les llistes del partit liderat per Santiago Abascal, després que aquest dissabte passat s'anunciessin els caps de llista de Madrid i Barcelona per a la cambra baixa.

Les seves opinions sempre han estat absolutament centralistes: considera que "Espanya és gran a escala continental" i "No res són les regions, pretesos pobles d'Espanya". Es tracta d'un ultracatòlic que col·labora habitualment amb el Bisbat de Cadis. Va signar, juntament amb d'altres caps militars, un manifest contra la reforma de la Llei de Memòria Històrica del PSOE del 2018.

Vox ha donat preferència als militars a les seves llistes. A Mallorca hi han presentat el general Fulgencio Coll com a cap de cartell a les municipals. I no es descarta que n'afegeixin més a les llistes, atès que els darrers mesos s'han multiplicat les declaracions ultradretanes de militars retirats.