El nou conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, va agafar el dimarts 11 d'octubre a la tarda el relleu a la consellera sortint, Gemma Geis, en una breu trobada dels dos a la seu del departament a la Via Laietana de Barcelona. Després d'uns dies de deixar la conselleria, Geis ha anunciat via Twitter que es reincorpora a les seves tasques dins la Universitat de Girona (UdG), de la qual va ser vicerectora durant quatre anys (del 2013 al 2017), després de la seva sortida del Govern. "Avui em reincorporo a la Universitat de Girona amb la mateixa vocació de servei públic del primer dia. Catalunya, universitat i Girona".

TUIT Gemma Geis

El nom de Geis sona com a candidata a l'alcaldia de Girona després que l'actual batlle de Junts, Marta Madrenas, renunciés a optar a la reelecció i després que renunciés també Assumpció Puig. Recentment, Madrenas, es posicionava a favor que Geis encapçali la candidatura de Junts a les municipals del 2023. "Gemma Geis és una candidata a l'alcaldia de Girona que m'agradaria molt, però ho decidirem tots els afiliats de la ciutat", va afirmar en declaracions a Catalunya Ràdio. Assumpció Puig va renunciar a la cursa a l'alcaldia després d'assegurar que s'ha sentit "maltractada" per la coordinadora local. "No ha volgut que jo liderés i els seus moviments han estat molt clars perquè ho entengués", va afirmar. Puig va acusar el comitè local d'actuar a l'esquena d'ella i va dir que li hauria agradat que les discrepàncies, que es van materialitzar a la reunió d'on en va sortir el correu electrònic dirigit a la cúpula del partit, se li haguessin dit "cara a cara". Va indicar que des d'un principi va tenir clar que, a les municipals, des de JxCat "havíem de lluitar per guanyar altra vegada a Girona". Però que això s'havia de fer en equip, i que en les circumstàncies actuals "no podíem sortir a jugar un partit tan important com el de l'alcaldia".

La carrera universitària de Geis

Després de la seva sortida de la conselleria, a principis d'aquest mes d'octubre, fonts de Junts per Catalunya a Girona van indicar que el nom Gemma Geis era el que generava més consens a la ciutat per rellevar com a alcaldable de la formació a Assumpció Puig, exdecana del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, després de la seva renúncia. Gemma Geis Carreras és doctora en Dret, esment europeu, per la Universitat de Girona, llicenciada en Dret per la mateixa universitat (1998/2002) i compta amb un Màster de Pràctica Jurídica de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona. Segons la UdG, el treball de recerca desenvolupat per Gemma Geis es va centrar en l'àmbit de l'execució de sentències en matèria urbanística, que va ser objecte de la seva tesi doctoral "L'execució de les sentències urbanístiques", per la qual va rebre el Premi Extraordinari de Doctorat Dret 2011 de la universitat.