El coordinador federal d'Izquierda Unida (IU), Alberto Garzón, ha deixat clar que la seva formació manté els seus plans de presentar-se amb Podemos a les eleccions municipals i autonòmiques del maig a la Comunitat de Madrid, i refusa la proposta de l'alcaldessa Manuela Carmena i d'Íñigo Errejón d'apostar per la marca Más Madrid.

La carta de Carmena i Errejón a favor d'aquesta nova plataforma ha rebut la resposta del secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, que ha dit que a l'Ajuntament de Madrid podrien acceptar els plans de l'alcaldessa, però que a la resta de la Comunitat de Madrid es presentaran amb IU i la resta de membres d'Unidos Podemos.

A través d'una sèrie de missatges al seu perfil de Twitter, Alberto Garzón s'ha situat del costat de Pablo Iglesias i ha dit que IU va arribar a un acord marc amb Podemos l'any passat per presentar-se a les eleccions europees, autonòmiques i municipals, acord que va ser ratificat per la militància d'IU.

"Per tant, el nostre compromís és amb aquest acord marc que orienta a tot el país. Pot millorar-se i adaptar-se, com vam fer a Andalusia, però les aliances es construeixen pensant en la majoria treballadora, buscant la unitat des del comú", afirma. "Creiem que és el correcte", afegeix. Segons el seu parer, la unitat no s'aconsegueix "dividint i creant més partits o plataformes". "A IU ens devem a les decisions col·lectives, al comú. En aquesta manera d'actuar és on ens reconeixem", acaba dient.