El ministre de Consum, Alberto Garzón, s'ha posat a l'ull de l'huracà ell sol després de les declaracions al diari britànic The Guardian sobre el sector carni espanyol i les macrogranges. Les opinions que va expressar Garzón van ser interpretades per alguns sectors com un atac a la indústria espanyola, una interpretació que no només ha ocupat les declaracions de l'oposició, sinó també les de membres del seu soci de govern: el PSOE. Tot i la gran indignació que les paraules del ministre han causat, Garzón dona "per fet" que acabarà la legislatura en el seu càrrec. 

En una entrevista a El Periódico de España, el ministre de Consum s'ha mostrat segur en el càrrec. Garzón ha considerat que les seves declaracions van ser "impecables" i ha assegurat que la polèmica per aquestes forma part d'una "mentida promoguda pel lobby carni que les dretes impulsen per interessos partidistes" i de cara a les eleccions del 13 de febrer a Castella i Lleó.

"No els sortirà gens bé aquesta jugada, perquè el model de les macrogranges està àmpliament qüestionat al món rural", ha assenyalat sobre això, per carregar contra el PP i el candidat del partit a Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco. A més, Garzón ha assenyalat que les seves declaracions no són pas una expressió personal, sinó una línia de treball en la qual el seu ministeri fa temps que s'enfoca. "Estem fermament convençuts de la necessitat d'abordar aquesta temàtica", ha manifestat.

El ministre ha avançat que tornarà a posicionar-se en contra del model de macrogranges, fins i tot després de l'enrenou que ha generat la seva entrevista. "No és la primera vegada que ho deia i no serà l'última", ha remarcat. Ha considerat que el seu discurs desagrada a algunes grans companyies. "Sabia que el que havia de canviar no els agradaria a moltes grans empreses, amb molts recursos, contactes; i tot discorre dins del que s'esperava. Ens van votar per transformar la societat i aquestes grans empreses no volen transformar la societat, i és legítim. Però a nosaltres ens van votar i a les grans empreses, no", ha afirmat. 

Silenci de Sánchez

Tot i la confiança de Garzón de mantenir el seu lloc al govern, la decisió depèn del president Pedro Sánchez. El ministre ha informat que no ha parlat amb el president del govern espanyol aquests últims dies respecte a la polèmica, però sí que s'ha coordinat amb la Secretaria d'Estat de Comunicació.

El silenci de Sánchez pot ser un bon senyal per a Garzón, que no és en la primera polèmica en la qual cau de quatre grapes. Anteriorment, amb el consum de carn, el president espanyol sí que va ficar-hi cullerada però per fer mofa de les polítiques del seu ministre. 

"Jo estic molt còmode defensant el que estic defensant i ho continuaré fent. És necessari per protegir el planeta i per protegir l'Espanya buidada. Soc una persona, podria equivocar-me o tenir una relliscada. Però no és el cas. En aquest cas, el que vaig dir va ser impecable”, ha sentenciat el ministre i ha afegit: "Estic fent una bona feina". Fet pel qual confia que es quedarà a l'Executiu de Sánchez.