No és notícia que Ignacio Garriga, el líder de Vox al Parlament de Catalunya, utilitzi el seu torn de paraula al ple per escampar l'odi que caracteritza a la seva formació política. Aquest dimecres, però, ha anat més enllà i ha comparat la Catalunya del 2023 amb l'Alemanya nazi dels anys trenta durant el seu discurs que ha provocat la indignació de la majoria dels diputats davant la gravetat de les seves afirmacions. Ràpidament, la presidenta del Parlament, Anna Erra, ha tallat el micròfon a Garriga per advertir-lo que no pot fer discursos que fan apologia de la violència. Amb tot, l'ultradretà no ha rectificat les seves afirmacions i ha criticat a l'exalcaldessa de Vic: "No hi ha res més feixista que apagar micròfons o imposar multes econòmiques a l'oposició". Tot i que volia continuar parlant, Erra li ha tornat a tallar el micròfon perquè havia esgotat el seu torn de paraula fent aquesta mena de comparacions. 

Tot i que el punt àlgid del discurs ultra de Garriga ha arribat quan ha comparat Catalunya amb l'Alemanya nazi, tot el seu parlament ha estat farcit de comentaris irrespectuosos que no només ha dirigit cap a Pere Aragonès, sinó també cap al cap de l'oposició, Salvador Illa, que en les últimes setmanes s'ha convertit en la diana de les seves crítiques pels pactes entre el PSOE i els partits independentistes per investir Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. Tornant a utilitzar el terme "cop d'estat" per referir-se al referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre, Garriga ha assegurat que enguany se n'ha consumat un altre amb el pacte per la llei d'amnistia, tot i que hi troba diferències: "Al contrari del 2017, han comptat amb un aliat perfecte a La Moncloa, Pedro Sánchez, i també Salvador Illa. No sé com no li cau la cara de la vergonya després de mentir obertament al poble de Catalunya", ha criticat el líder de Vox a Catalunya en referència al cap de l'oposició. 

Aragonès i Illa, intercanviables segons Vox

Garriga també ha fet referència a la figura del verificador internacional que tant Junts com ERC han pactat per a la seva taula de diàleg particular amb el PSOE per fer seguiments dels acords que han permès a Sánchez mantenir-se a la Moncloa després de les eleccions del 23-J. "Ara intenten imposar un mediador internacional per humiliar un cop més la nació", ha començat el diputat, tot i que després ha considerat que aquest resultaria inútil per què tant ERC com Junts com el PSC comparteixen el mateix projecte polític: "Són indistingibles", ha deixat clar Garriga, assegurant que Illa podria intercanviar els seus càrrecs amb Aragonès i que ningú se n'adonaria. "Defensen el mateix, ataquen la família, neguen el dret a la vida, promouen les mentides feministes i inunden els carrers d'immigració per trencar els barris", ha conclòs Garriga, dotant del seu habitual to racista el seu discurs. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!