Les manifestacions ultres que s'han viscut els darrers dies a Madrid davant la possibilitat que s'acabi aprovant una llei d'amnistia i un possible pacte d'investidura del PSOE amb Carles Puigdemont i Junts per Catalunya han protagonitzat bona part de la sessió de control al president de la Generalitat, Pere Aragonès. Si la majoria dels grups parlamentaris n'han fet esment per condemnar-les i donar suport als socialistes per les manifestacions davant de les seves seus, Ignacio Garriga, líder de Vox a Catalunya i que ha encapçalat les concentracions al carrer Pallars de Barcelona, ho ha fet per reivindicar-les. I, després de carregar molt durament contra el PSC de Salvador Illa pels seus acords amb l'independentisme, també s'ha referit als comuns: "Senyors comunistes hiperventilats, defensarem el llegat dels nostres avis i el futur dels nostres fills en legítima defensa", ha clamat Garriga amb un to molt amenaçador, dirigint-se a Jéssica Albiach i la resta de diputats dels comuns. Tant ella com el portaveu David Cid han reaccionat fent escarafalls i la líder d'En Comú Podem ha acabat fent la figa a l'ultradretà. 

Les acusacions de Garriga a Illa: Partit Separatista de Catalunya

Garriga ha començat el seu torn de pregunta al president de la Generalitat advertint que en aquesta ocasió no en formulària cap a Aragonès. I ha aprofitat aquests minuts davant el Parlament per fer una defensa a ultrança de les manifestacions que els ultres han protagonitzat els últims dies al centre de Madrid, on s'han produït aldarulls importants. "Avui no li faré cap pregunta, li llançaré una advertència", ha començat, acusant Aragonès de "ser el president que ha destrossat tots els serveis públics, ha permès la delinqüència i ha degradat tots els barris de Catalunya". Amb tot, la diana de la seva crítica s'ha desviat cap a l'oposició i ha carregat molt durament contra Salvador Illa després del pacte entre els socialistes i ERC per la investidura de Pedro Sánchez, que inclou una llei d'amnistia. Segons el líder de Vox, republicans i PSC "comparteixen agenda" i ha rebatejat la formació d'Illa com a Partit Separatista de Catalunya. 

ignacio garriga sessió control govern parlament foto carlos baglietto
Ignacio Garriga, després de veure el gest que li ha dedicat Jéssica Albiach / Foto: Carlos Baglietto

Anant més enllà, Garriga fins i tot ha previst que Salvador Illa acabarà defensant el referèndum, canviat d'opinió com ja va fer primer amb els indults als presos polítics i ara amb l'amnistia. "Va criticar els indults i els ha acabat defensant. Negava l'amnistia i ara la lloa. D'aquí a uns mesos promourà també el referèndum d'autodeterminació?", s'ha preguntat el líder ultradretà al Parlament, acusant el líder de l'oposició d'haver traït Catalunya i els catalans.