El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, ha desitjat aquest dilluns al govern de Pedro Sánchez que "acabi amb Podemos fora" i "evaporat" del parlament, com va passar a Castella-la Manxa, on el PSOE va aconseguir majoria absoluta en les últimes eleccions autonòmiques i la formació va quedar fora de les corts.

En una entrevista a Trece, recollida per Europa Press, García-Page ha recordat la seva anterior legislatura, que va tenir la presència de dirigents de Podemos al govern regional. "Vam intentar conviure tan bé com vam poder i personalment em vaig sentir agredit. Ens van obligar a incorporar-los al govern", ha apuntat.

Així, ha assegurat que caldrà "esperar uns mesos per veure si hi ha voluntat" al govern de coalició de "conviure", amb referència a la presència de ministres d'Unidas Podemos amb els del PSOE.

García-Page ha assenyalat que "la coordinació és un problema de tots els governs", perquè "sempre hi ha contradicció d'interessos entre ministeris". "Els conflictes es materialitzen, no és descoordinació", ha subratllat respecte a les discrepàncies entre PSOE i Unidas Podemos sobre l'avantprojecte de la Llei de llibertat sexual impulsada per la ministra d'Igualtat, Irene Montero.

"Al govern no es pot discutir que el president és Pedro Sánchez", ha avisat, per després incidir que "tampoc no hi ha discussió" quan el cap de l'Executiu afirmava en campanya que no podria dormir amb membres de Podemos en determinats ministeris. "El problema no és que dormi més, és que la gent dormi bé", ha puntualitzat.

"ERC no pot ser jutge i part"

Quan se li ha preguntat per una reforma del Codi Penal per rebaixar les penes en els delictes de sedició i rebel·lió, el dirigent socialista ha explicat que és "inevitable" que s'adaptin els dos conceptes a "la realitat", encara que ha matisat que no s'han de baixar les condemnes i tenir en compte el que ha passat en els últims anys per actualitzar el Codi Penal.

En aquest sentit, García-Page ha subratllat que "ERC no pot ser jutge i part". "No pot ser decisiva en la votació de (reforma) del Codi Penal que li és d'aplicació pròpia", ha insistit, per després demanar que s'ha "d'actualitzar des del sentit comú" perquè "ha de valer per a moltes generacions".