El president del Govern de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, ha advertit avui que per governar Espanya "no pots reinventar-la ni girar-la de cap per avall" per "guanyar quatre vots al PSC o a altres partits" i ha subratllat que el seu objectiu és que "el PSOE no acabi sent una sucursal de Podemos".

García-Page s'ha pronunciat així en una trobada informativa organitzat pel Digital de Castella-la Manxa, en el qual ha recordat que té "discrepàncies" amb el candidat socialista a les primàries Pedro Sánchez, ja que Page va arribar a dimitir de la seva Executiva, i ha afirmat que intueix que Susana Díaz aspirarà a liderar el PSOE, si bé ha dit que ell el que vol és "donar suport a projectes". En el cas que guanyés les primàries Sánchez, García-Page ha opinat que els socialistes entrarien "en una etapa d'incertesa" i, amb això, ha lamentat que el que escolta del plantejament que fa el candidat no "respon a les preguntes ni a les necessitats que té el PSOE d'avui, obre problemes nous".

García-Page també ha advertit que ni Espanya ni el PSOE poden "entrar a jugar amb el que és el país, amb el que és el debat constitucional, ni estar acomplexats ni resignats amb Podemos". "Apostar perquè Espanya sigui plurinacional no és d'esquerres: això és ser nacionalista o fer-li la gara-gara als independentistes. El PSOE no és nacionalista i encara menys plurinacionalista", ha subratllat el també secretari general del PSOE de Castella-La Manxa, que s'ha preguntat si el president de Catalunya, Carles Puigdemont, "és d'esquerres ara".

D'una altra banda, respecte a la possibilitat que el Govern arribi a aplicar l'article 155 de la Constitució a Catalunya, el president de l'Executiu autonòmic ha opinat que "hi ha molt marge de maniobra" abans d'aplicar aquest article i ha apostant per "no fer el favor als independentistes especulant amb això".