"Et seré sincer. No diré qui, però Podemos ens va proposar durant un temps el cap de Borrell a canvi del nostre suport als pressupostos. Van dir que ells pressionarien per tal que Sánchez fes el gest". Així ho ha explicat el portaveu d'ERC al Congrés Gabriel Rufián en una entrevista a eldiario.es. "Els vam dir que tant de bo el problema fos Borrell. Jo no demano el cap de cap ministre ni de cap representant electe al Congrés", ha explicat. "Ara bé, que Borrell no estigui ocupant un ministeri de l'Estat sempre és una bona notícia perquè és un mentider".

Encara sobre els pressupostos, Rufían ha reconegut que Esquerra no sap què farà amb el seu vot: "És una decisió col·lectiva i està per decidir". "Reconec que hi ha diferents posicionaments dins de la mateixa Executiva i del grup parlamentari i s'ha de posar en comú". El diputat assegura que "hi ha debat" i que li sembla "sa". Demanar la tramitació dels pressupostos està sobre la taula. "No seria incompatible amb el sentit del vot", ha contestat. "Seria simplement que el debat es plantegi. Però repeteixo: forma part de la discussió que s'ha de prendre dins del grup parlamentari i de l'Executiva d'ERC", ha insistit. 

Preguntat per si mana més Puigdemont o Torra, el diputat d'ERC ha contestat que "des de Waterloo es mana molt i des del Palau de la Generalitat vull creure que també". Demanat pel lideratge del partit republicà, Rufián ha exposat que és "innegable" que Oriol Junqueras n'és el líder. "De les poques coses que no es posen en dubte és el lideratge d'Oriol Junqueras. També mana molt Marta Rovira des de Ginebra. Allà hi anirem divendres, a celebrar una executiva", ha recordat.