El cap de llista d'ERC al Congrés a les eleccions del 10-N, Gabriel Rufián, ha acusat el PSC de "trair les seves sigles i la seva història" en sumar-se a la manifestació convocada per Societat Civil Catalana (SCC) aquest diumenge a Barcelona.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i els ministres José Luis Ábalos i Josep Borrell assistiran a la manifestació, convocada amb el lema "Per la concòrdia, per Catalunya: Prou!", a la qual també acudiran dirigents de PP i Ciutadans.

"Hi ha moltíssima gent que comparteix amb nosaltres els valors de la democràcia, de la llibertat, de la justícia social i de l'antifeixisme a la qual se li regira l'estómac cada vegada que escolta Borrell o que veu Iceta en una manifestació d'SCC", ha dit. Per a Rufián, Societat Civil Catalana "és un artefacte de l'Estat amb uns vincles amb el feixisme clars i contundents".

"Que el PSC s'apunti a això és una traïció a les seves sigles i a la seva història. Estic absolutament convençut que molts dels seus votants se senten molt avergonyits", ha afirmat el candidat d'ERC, que creu que en la manifestació constitucionalista d'aquest diumenge poden unir-se a més els "nazis que es van manifestar impunement" la setmana passada "a la zona alta de Barcelona".