Gabriel dins peça

La diputada i portaveu de la CUP al Parlament, Anna Gabriel, ha estat la responsable de defensar la Resolució de la Ruptura en el plenari d'aquest matí. Gabriel ha definit el document com una mostra de la "unitat d'acció pràctica" i un exemple de la voluntat de deixar enrere "la Catalunya subordinada, autonòmica, la de les retallades i la de la corrupció. És un primer pas cap a la república catalana".

Gabriel ha defensat amb fermesa el contingut social del procés sobiranista amb un cert to de revolució gramsciana: "Mai més un país sense la seva gent, s'ha acabat el temps de les elits, només demanem llibertat, justícia i democràcia".

"No és cap DUI, no encara però sí un acte de dignitat i de ruptura amb la legalitat feta búnquer que imposa l'Estat espanyol", ha reblat.

La diputada cupaire, que s'ha acomiadat amb un "salut i República!" ha posat deures als signants de la resolució:  no tancar aquesta aquest document a cap institució, sumar majories però no convertir aquestes majories en adhesió passiva, sinó en subjectes actius d'un procés constituent cap a la nova República.