El seu crit masclista i denigrant contra unes companyes del col·legi major femení Santa Mónica, a qui va definir com a "putes" i "nimfòmanes" en el que es va justificar com una tradició entre les dues residències, ha provocat tot un seguit de reaccions, també des de l'àmbit polític. Són moltes les persones que han censurat les seves paraules i la seva actitud, i des del govern espanyol han emprat aquest fet per demostrar que les polítiques d'igualtat i d'educació sexual segueixen sent necessàries. Fins ara, però, eren poques les dades que se sabien sobre el cap d'aquesta manada de nois que insultaven a un grup d'estudiants. Això ha canviat pel Diari de Balears, un mitjà de les Illes, ha donat detalls sobre l'agressor. 

Ara, segons aquest mitjà, el noi es diu Rodrigo, és mallorquí i al seu institut de Palma era conegut per una de les seves activitats preferides: repartir bolígrafs de Vox entre els seus companys de classe. El Diari de Balears destaca que els seus companys d'institut encara recorda que abans d'un examen en va repartir perque els fessin servir durant la prova, a banda de proporcionar-los també banderes d'Espanya. Cal recordar que Rocío Monasterio, dirigent del partit a Madrid, és la protagonista de l'últim tuit del col·legi major Elías Ahuja a Twitter. Amb tot, el seu gran ídol era Mariano Rajoy, a qui admira segons aquest diari, i a la seva biografia d'Insatagram, un espai on els usuaris es poden descriure en poques paraules, aquest noi es defineix com a "pròxim president del govern espanyol". Tot i que potser és un somni ambiciós, l'exlíder de l'oposició Pablo Casado també va residir a aquest centre, on va escriure articles de contingut masclista a la revista del col·legi major. 

Una expulsió que volia ser exemplar i que només dura 15 dies 

Després d'estudiar a un institut de Palma, Rodrigo va partir cap a la capital espanyola per formar-se a la Universitat Autònoma de Madrid, tot i que la majoria d'estudiants que viuen a l'Elías Ahuja van a la Complutense. Allà, es va matricular al doble grau d'Administració i Direcció d'Empreses i Dret. Ara, ha estat expulsat del col·legi major i ha anat a viure amb familiars que resideixen habitualment a la capital. Amb tot, aquesta expulsió només durarà 15 dies i podrà tornar aviat a insultar a les seves companyes, tal com elles mateixes han dit que fan i no els molesta. Cal tenir en compte que els "Ahujos", com es refereixen als alumnes que viuen al col·legi major, van disculpar-se per carta, assegurant que els seus crits no representen "els valors i l'educació que s'imparteix en el nostre centre". 

Tant l'Elías Ahúja com el Santa Mónica, els col·legis majors protagonistes d'aquests últims esdeveniments, segreguen per sexe, és a dir a un només hi poden anar nois i a l'altre, noies. En total, segons informa la Cadena Ser, a Espanya hi ha 109 centres d'aquestes característiques, i d'aquests la majoria són només masculins o només femenins (59), mentre que 50 són mixtes.