La Fundació Nacional Francisco Franco ha presentat aquest dimarts un recurs en el Tribunal Suprem contra l'ordre d'exhumació del dictador acordada pel Consell de Ministres del 15 de febrer, acord que demana de suspendre cautelarment perquè el Govern no pugui utilitzar-lo com a "bandera estrella" davant de les eleccions generals del 28 d'abril.

En el recurs contenciós administratiu, presentat davant de la Sala Tercera del Suprem i al qual ha tingut accés Europa Press, la procuradora Lucía Sánchez Nieto argumenta que es tracta d'un acord aliè al procediment inicialment previst pel Govern i que permetia a la família decidir el lloc on es reinhumaran les restes del seu avi.

Però com el Govern té inconvenients en portar les restes del dictador a la cèntrica cripta de la catedral de La Almudena, "el que fa és acordar una cosa il·legal" donant un nou termini a la família perquè elegeixi una nova ubicació -possibilitat no contemplada en el procediment inicialment previst- per les "presses" que té en exhumar el dictador per fer d'aquesta operació "una bandera estavella per a les eleccions generals venidores".

El recurs de la Fundació també intenta argumentar que no existeix interès general sinó "partidista" en l'exhumació amb caràcter urgent de Franco ja que fa 44 anys que està enterrat al Valle de los Caídos sense que cap Govern anterior, ni tan sols amb majoria absoluta, hagi donat pas algun per treure'l del monument d'El Escorial.

Es tracta, raona la Fundació, "d'una situació perfectament estable i consentida que dura dècades i que no està afectada per cap circumstància que exigeixi una immediata actuació". "En cas de no entendre's així, qualsevol realitat permetria un decret llei, ja que la urgència vindria determinada pel simple desig del legislador que la modificació legal s'hagués produït anteriorment", abunda el recurs.

La Fundació també incideix que, sota el seu punt de vista, el Govern no pot accedir a l'interior de la Basílica del Valle de los Caídos sense autorització del prior de l'abadia de benedictins que custodio aquest lloc.