El seguiment de la vaga estatal de funcionaris dels jutjats a Catalunya durant aquest matí ha estat, segons ha informat el Departament de Justícia, d'un 14,9%. En canvi, segons els sindicats s'ha afegit a la vaga el 67% dels juristes a Catalunya. El depertament de Justícia suma un total de 7.876 persones entre auxilis, tramitadors, gestors i forenses. 

Protesten contra la reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial, que es tramita aquest mes de novembre al Senat, i que conté, segons els sindicats convocants, "els greuges més durs per a tot el personal de l'Administració de Justícia que s'han produït en la història".

Amb aquesta aturada els sindicats convocants volen frenar "l'atac als drets laborals d'aquest col·lectiu davant la tramitació imminent al Senat de la proposició de llei de reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial", com explica UGT Catalunya, aprovada al Congrés dels Diputats.

Així, es queixen que s'unifiquin tots els centres de destinació de cada municipi, encara que estiguin en zones diferents, cosa que suposa "aprovar la mobilitat forçosa a qualsevol lloc de treball de la mateixa localitat, a criteri del gestor corresponent".

Entre d'altres queixes, també lamenten que es "prohibeixi" incrementar la plantilla i l'assignació de més mitjans materials quan es designin jutges de reforç. En cas d'absència que no suposi vacant, la seva substitució transitòria només es produirà si es tracta d'absència de personal titular, però no si l'absència és de personal interí. El personal interí de reforç serà cessat en el termini màxim de sis mesos.