Els funcionaris de la Generalitat intervinguda també es manifesten contra l'atac a les institucions d'autogovern. Centenars de treballadors públics s'han concentrat aquest dimarts a la tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona, davant del Palau de la Generalitat per protestar contra l'aplicació fulminant de l'article 155 i per la llibertat dels presos polítics independentistes.

Sota el lema 'Treballadors i treballadores de la Generalitat de Catalunya en contra del 155', la concentració ha estat convocada per diversos col·lectius i entitats, com la sectorial de l'administració pública de l'ANC, l'Assemblea de treballadors per a la defensa de les institucions catalanes (ADIC), el sindicat Intersindical-CSC, ServidorsCAT o Docents per la República. El periodista Antoni Bassas ha llegit una carta del President als funcionaris.

Després de l'aplicació de l'article 155, els diversos departaments de la Generalitat, que s'han quedat sense els seus consellers, ja han organitzat els seus propis actes de protesta i reivindicació per exigir la llibertat dels membres del Govern empresonats.

Antoni Bassas concentració funcionaris Sergi Alcàzar

A la carta llegida, Puigdemont lloa el “coratge” dels funcionaris i agraeix el seu “suport” en un moment on “els adversaris d’aquesta idea de país i d’administració catalana que s’ha construït entre tots, entre persones de pensaments molt diferents” –en referència al govern espanyol i el PP- diu que “volen aconseguir a través del Consell de Ministres i l’aparell repressor el que no han aconseguit a les urnes i no aconseguiran mentre neguin el respecte per la voluntat de la gent".

Aquesta és la carta original del President als funcionaris que s'ha llegit durant la protesta. 

Cartells Govern Sergi Alcàzar