El Front Republicà ha criticat en un comunicat les rodes de premsa que han fet el candidat d'ERC, Oriol Junqueras, i el de JuntsxCat, Jordi Sànchez, de la presó de Soto del Real, que ha considerat massa pactistes amb el govern espanyol. Front Republicà ha criticat especialment que es pugui sucumbir al "xantatge que significa que o ve el PSOE del 155 o ve l'extrema dreta".

"Si els nostres diputats i diputades han de triar entre el PSOE de Borrell i Vox ho tenim clar: cap dels dos. Cal donar la volta a aquest xantatge. És el PSOE qui ha de triar: o donar veu als catalans o deixar que governi l'extrema dreta. Prou xantatges", ha indicat en al·lusió al plantejament d'evitar un govern de dretes que ha fet Junqueras.

Front Republicà també ha criticat les apostes de diàleg que ha fet Sànchez. "Ja n'hi ha prou de taules de diàleg, cada un dels vots al Front Republicà servirà per dir-li al Govern que ja n'hi ha prou de relators, i que ja n'hi ha prou d'esperar a convèncer el PSOE".

La formació de l'esquerra independentista ha mostrat el seu suport a Junqueras i Sànchez com a presos polítics, i ha precisat que al seu entendre "la millor manera de respectar la seva condició és valorar políticament les seves paraules".