"En pocs dies hem vist que tindrem un mur mediàtic al davant", expliquen fonts del Front Republicà El Nacional. Per mirar de saltar-lo, demanen assistència a Junts per Catalunya, ERC i els comuns. La candidatura que encapçala Albano-Dante Fachín al Congrés els ha enviat una carta, a la qual ha tingut accés aquest diari, suggerint-los que cedeixin part dels seus espais reservats a propaganda electoral gratuïta, entrevistes i debats. Es tracta, diuen, de compartir estratègies i recursos contra el bloc del 155 i l'extrema dreta. 

La Junta Electoral Central estableix la manera com es reparteix el temps dedicat a cada partit als mitjans de comunicació públics. La major part d'aquests espais són per a les formacions que ja tenen representació al Congrés, als quals se solen reservar també els millors horaris. "Els partits i coalicions que concorrem per primera vegada disposem d'un temps ínfim i a hores intempestives, la qual cosa significa la impossibilitat de poder fer arribar les nostres propostes", afirmen des del Front Republicà. A l'escrit exposen que això  no suposa un problema només per a ells com a organització, sinó que afecta "tota la ciutadania i el seu dret fonamental d'accés a una informació veraç, plural i equilibrada". Aprofiten també per criticar l'arbitrarietat de la JEC en altres aspectes com la retirada de llaços o la prohibició de paraules a mitjans públics. 

La carta també posa de manifest que Front Republicà tindrà el mateix temps que VOX. És per tot això que demanen a ERC, JxCat i els comuns que els cedeixin entre un 15 i un 20% dels seus espais en franges d'audiència útils i, a la vegada, part del temps reservat a entrevistes, reportatges i participació en debats. Es tracta d'una petició inèdita. Ara caldrà veure si els tres interpel·lats accepten o no, i en cas afirmatiu si la Junta Electoral no hi posa objeccions.