El diari Frankfurter Allgemeine ha manifestat després de conèixer la resolució del Tribunal d'Schleswig-Holstein, que el president a l'exili, Carles Puigdemont, "ha triomfat...una  mica". Després de demanar en un article que Puigdemont fos extradit per tot el que demanava la Justícia espanyola, ha reconegut que finalment no és així i ha posat aquest títol significatiu a la informació.

El principal diari alemany, el que llegeixen tots els actors polítics i econòmics del país, assenyala obertament que la decisió del Tribunal d'Schleswig és una victòria dels independentistes i un revés per a l'Estat espanyol. "Satisfacció entre els independentistes catalans, ràbia a Madrid. Carles Puigdemont només serà extradit per malversació de fons públics. Això posa el poder judicial espanyol en una posició difícil", indiquen els subtítols.

"La decisió del Tribunal Superior d'extradir Puigdemont a Espanya només per malversació de fons posa el Tribunal Suprem de Madrid en una situació difícil. A Espanya, Puigdemont ja no pot ser jutjat per una acusació de rebel·lió. Hi ha penes de 30 anys de presó per rebel·lió i de fins a 12 anys per malversació de fons greu (amb multes superiors als 250.000 euros)", afegeix. 

 

Recorda que si es celebrés el judici a Espanya a l'octubre, i Puigdemont finalment hi fos present, "seria l'únic acusat que no podria ser acusat de rebel·lió". Tota un embolic jurídic.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat