El diari Frankfurter Allgemeine ha manifestat després de conèixer la resolució del Tribunal d'Schleswig-Holstein, que el president a l'exili, Carles Puigdemont, "ha triomfat...una  mica". Després de demanar en un article que Puigdemont fos extradit per tot el que demanava la Justícia espanyola, ha reconegut que finalment no és així i ha posat aquest títol significatiu a la informació.

El principal diari alemany, el que llegeixen tots els actors polítics i econòmics del país, assenyala obertament que la decisió del Tribunal d'Schleswig és una victòria dels independentistes i un revés per a l'Estat espanyol. "Satisfacció entre els independentistes catalans, ràbia a Madrid. Carles Puigdemont només serà extradit per malversació de fons públics. Això posa el poder judicial espanyol en una posició difícil", indiquen els subtítols.

"La decisió del Tribunal Superior d'extradir Puigdemont a Espanya només per malversació de fons posa el Tribunal Suprem de Madrid en una situació difícil. A Espanya, Puigdemont ja no pot ser jutjat per una acusació de rebel·lió. Hi ha penes de 30 anys de presó per rebel·lió i de fins a 12 anys per malversació de fons greu (amb multes superiors als 250.000 euros)", afegeix. 

 

Recorda que si es celebrés el judici a Espanya a l'octubre, i Puigdemont finalment hi fos present, "seria l'únic acusat que no podria ser acusat de rebel·lió". Tota un embolic jurídic.