Ahir s'hi va comprometre i ja hi ha acord. El president espanyol, Pedro Sánchez, va confirmar aquest dimarts al Congrés quan explicava el seu pla de govern que retirarà "aviat" les restes de Franco i, segons apunta El Mundo, ho va fer perquè ja hi hauria un acord amb la família Franco.

Tanmateix, però, encara estan pendents de definir els detalls sobre com i quan es traslladarà el cos del dictador i, segons fonts del govern espanyol, estaria previst que es fes l'exhumació a finals d'agost, quan tots aquests detalls estiguin tancats.

Ahir, el cap de l'executiu estatal va apuntar que "un país que mira al futur ha d'estar en pau amb el seu passat" i que, amb el bagatge que donen 40 anys, Espanya ha de fer-ho "amb serenitat naturalitat i moderació". Sánchez també va subratllar que pertany a una generació que va créixer en democràcia per apuntar que "cap democràcia no pot permetre's monuments que enalteixin una dictadura". "La nostra, tampoc", va postil·lar.

Ara bé. Els néts de Franco ja van expressar el seu rebuig a l'exhumació de les restes del dictador i van advertir de la seva negativa de fer-se càrrec de les despeses que comportarà.