Un dels principals imputats del cas Kitchen, Francisco Martínez, número dos del ministeri de l'Interior espanyol entre gener del 2013 i novembre del 2016 i mà dreta del llavors ministre, el controvertit Jorge Fernández Díaz, va intentar eludir la justícia i deslliurar-se de la imputació en la causa oberta pel suposat operatiu policial destinat a sostreure informació a l'extresorer del Partit Popular, Luis Bárcenas, que pogués perjudicar els líders d'aquell partit.

Segons avança aquest dilluns El País, la maniobra evasiva de Martínez consistiria a entrar en llistes electorals del PP amb l'objectiu de convertir-se en aforat, fet que evitaria el seu enjudiciament per la via habitual i li atorgaria un cert blindatge.

Rajoy i García Egea

A partir de l'informe d'Assumptes Interns del Cos Nacional de Policia sobre el telèfon de l'exnúmero dos d'Interior confiscat el març passat, l'esmentat diari desgrana els missatges amb què Martínez va intentar escapolir-se del cas Kitchen. En concret, va contactar amb càrrecs del PP i amb membres de la policia espanyola. Als primers, entre els quals s'inclouen missatges a Mariano Rajoy i a Teodoro García Egea, els va expressar la seva preocupació per la investigació sobre l'espionatge a Bárcenas, que el mateix Martínez considerava legal i en coneixement del ministre Fernández Díaz i als segons els va informar de les seves intencions.

En concret, Martínez hauria parlat amb el policia Pedro Agudo, el qual presumia de ser "molt amic" del jutge Manuel García-Castellón, encarregat del cas Kitchen. Atesa aquesta amistat el número dos d'Interior li va demanar que intervingués davant de "Manolo", és a dir, el jutge García-Castellón, en favor seu. Agudo li hauria dit llavors que el jutge no imputaria cap aforat, la qual cosa va portar Martínez a confessar que intentava "anar en les llistes per l'assumpte judicial". "Parla amb Manolo perquè tanqui aquesta merda", va afegir Martínez en la seva conversa amb Agudo.

En conversa amb una excol·laboradora del Ministeri de l'Interior, Martínez va admetre que no tenia gens d'interès en els papers de Bárcenas, i va afegir que els veritables interessats eren el director general de la Policia, Ignacio Cosidó, i el ministre Fernández Díaz. Per tot això, va demanar a través de missatges a Rajoy i a García Egea un lloc a les llistes electorals. Atès que Martínez no tenia cap vocació política, tant li feia si el lloc a les llistes electorals era per al Congrés dels Diputats, el Senat o l'Assemblea de Madrid amb tal d'aconseguir la condició d'aforat.