El banquer Francisco González, del BBVA, hauria estat informat puntualment de l'espionatge de Villarejo a polítics, tècnics i responsables financers espanyols. En un article publicat a El Independiente pel seu director, Casimiro García-Abadillo, es detalla el funcionament de l'anomenada "operació Trampa".

González hauria contractat el 2004 Villarejo, que aleshores treballava a temps parcial a Interior, però que de forma particular oferia serveis a empreses. Un amic de Villarejo, l'excomissari Julio Corrochano, era aleshores cap de seguretat del BBVA. L'operació Trampa hauria tingut com a principal objectiu el socialista Miguel Sebastián, responsable de l'oficina econòmica de la Moncloa en temps de Zapatero. Però també hauria espiat molta altra gent, com la mateixa vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega.

Villarejo disposaria d'una gravació en què Corrochano li explicava que informava puntualment de l'espionatge a Francisco González. Villarejo hauria treballat per al BBVA, com a mínim, fins al novembre del 2017. Els darrers cinc anys hauria cobrat del banc cinc milions d'euros. Francisco González ja no és president del BBVA, però ocupa la presidència d'honor d'aquest banc i també presideix la seva fundació.