El nou diputat d'ERC al Congrés dels Diputats, Francesc-Marc Álvaro, creu que seria bo que ERC i Junts coordinin la seva a acció a Madrid. D'aquesta manera, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha deixat clar que ERC és partidària d'entendre's amb Junts a Madrid perquè els partits independentistes puguin "concertar la seva acció".  Alhora, però, s'ha mostrat partidari de "no sacralitzar la paraula 'unitat'".

D'altra banda, ha explicat les tres condicions d'ERC per donar suport a la investidura de Pedro Sánchez. En primer lloc, s'ha referit a la qüestió de poder parlar en català al Congrés dels Diputats. "Creiem que té un valor simbòlic i que serveix per caminar cap a una idea d'Estat plurinacional", ha assenyalat. En segon lloc, ha assenyalat la comissió d'investigació del cas Pegasus. Per a Álvaro, és una qüestió de qualitat democràtica bàsica. En tercer lloc, ha assenyalat la tramitació d'una llei d'amnistia. "És un element compartit per tot el món independentista i també per tota aquella gent no independentista. Aquesta és una qüestió que, com s'ha dit aquests dies, es pot abordar i que molts juristes de nivell han dit que hi cap en l'ordenament actual", ha comentat.

Álvaro ha aprofitat l'avinentesa per subratllar que ERC també demana que l'Estat traspassi a la Generalitat la gestió del servei de Rodalies perquè el seu actual mal funcionament "és un escàndol".

Sobre la candidatura de l'expresidenta balear Francina Armengol a la presidència el Congrés dels Diputats, ha declarat que "el nom de Francina Armengol és millor que molts d'altres perquè és una persona que a priori té una sensibilitat per certes coses, però hem de veure també quin marge tindria un cop arribés a exercir aquest paper".

Recentment, el Suprem ha conclòs que el CNI no va espiar amb Pegasus ni a Torra ni a Costa. Sobre aquesta qüestió, Álvaro ha assenyalat que "el que cal és que la instància màxima en una democràcia, el poder legislatiu, pugi entrar en aquest terreny on hi ha massa ombres i massa angles morts i, d'alguna manera, interessos dels poders fàctics per no abordar la qüestió".

Pedro Sánchez aposta per Francina Armengol per presidir el Congrés

Pedro Sánchez aposta per Francina Armengol com a presidenta del Congrés dels Diputats. Així, l'expresidenta balear serà la candidata del PSOE a la presidència de la cambra baixa. La bona relació entre Armengol i Sánchez és ben coneguda. Ella va donar suport a Sánchez quan diversos barons del partit el criticaven per les seves concessions a l'independentisme. La bona relació d'Armengol amb els partits independentistes catalans i bascos també ha estat una de les raons que ha facilitat la seva candidatura.