L'exconseller de Presidència, Francesc Homs, ha afirmat aquest dimarts que espera que les "xarxes de solidaritat funcionin" i l'independentisme sàpiga "trobar una resposta" per fer front a la liquidació del Tribunal de Comptes per les despeses exteriors de l'1-O.

En declaracions a RAC1, Homs, que també forma part de l'equip de defensa dels encausats, ha admès que sense la xarxa de solidaritat l'independentisme "no podria continuar": "Em consta que hi ha voluntat de fer-hi front".

Persecució del Tribunal de Comptes


El Tribunal de Comptes reclama un total de 5.422.879 euros als líders del procés, segons ha informat El País, a més d'una vintena d'ex-alts càrrecs de la Generalitat, per les despeses derivades de la promoció exterior del referèndum de l'1 d'octubre del 2017 amb diners públics.

Així consta en la liquidació provisional complementària realitzada pel Tribunal de Comptes, que aquest dimarts ha citat les defenses dels expresidents catalans Artur Mas i Carles Puigdemont, així com l'exvicepresident Oriol Junqueras, entre d'altres, per comunicar-los els expedients.

Homs denuncia que les defenses dels encausats només tenen dues hores per llegir la liquidació i deu minuts per exposar les seves al·legacions, la qual cosa, per a l'advocat, suposa "rebentar tot el sistema de drets fonamentals i presumpció d'innocència".

Homs ja té una casa embargada pel 9-N


I ha recordat que ell té el seu habitatge embargat des del 2017 pel seu paper en l'organització de la consulta sobiranista del 9N i que el Tribunal Suprem encara no ha admès a tràmit el recurs contra l'embargament.

El Tribunal de Comptes, ha dit Homs, "es dedica a impartir justícia sense formar part del poder judicial", un tribunal que ha comparat amb una "comissió parlamentària en la qual la majoria és del PP". Sobre les paraules del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, sobre aquest tribunal, Homs ha titllat Sánchez de "cínic": "Les seves declaracions són d'un cinisme que no pot ser". 

En aquest sentit, l'expresident de l'ANC i actual secretari general de Junts, Jordi Sànchez, també s'ha mostrat partidari d'activar la caixa de solidaritat per ajudar a les 35 persones perseguides pel Tribunal de Comptes. 

 

Imatge principal: L'exconseller de Presidència, Francesc Homs / Efe