Francesc Homs, líder de Democràcia i Llibertat al Congrés, ha assegurat aquest matí que està convençut que la Conselleria d'Exteriors continuarà actuant i seguirà "amb la seva labor". El ple del Tribunal Constitucional va admetre ahir a tràmit el recurs presentat pel Govern espanyol contra aquesta conselleria, encapçalada per Raül Romeva, la qual cosa va comportar la seva immediata suspensió.

En declaracions a RNE, Homs ha recordat que la sentència del TC és una mesura cautelar i que encara "s'ha de veure quin abast té". Amb aquesta base, el diputat ha avançat que els serveis jurídics del Govern català valoraran la sentència, però no dubta que la conselleria seguirà endavant. "El Govern vol judicialitzar unes intencions i això no és cosa del TC", ha sentenciat.

Sobre el vot de DiL a la investidura de Pedro Sánchez, Homs no s'ha mullat: "em costa fixar una posició sobre una cosa que desconeixem, no sabem què oferirà". El seu grup parlamentari no té preferència entre un pacte del PSOE amb Podemos o amb C's, ja que encara que Podemos defensi el referèndum, "té moltes coses amb les que no estem d'acord".