La cadena de televisió francesa France 24 ha resumit en una notícia totes les dates clau del procés independentista, l'ha titulat "Catalunya: Les dates clau en la lluita per la independència". El text comença recordant el referèndum de l'1 d'octubre i "l'atac massiu de la policia", a continuació es fa una llista de les dates més significatives del procés.

Primerament, la televisió fa referència a l'estatut d'autonomia: "El març de 2006 el govern espanyol el va aprovar", però explica que al cap de 4 anys el Partit Popular el va retallar, fet que va provocar que "centenars de milers de catalans sortissin al carrer a manifestar-se".

Els següents anys destacats són la manifestació de l'11 de setembre de 2012, "quan més d'un milió de persones van cridar perquè la seva regió es convertís en un nou estat", i la consulta del 9 de novembre de 2014. France 24 assegura que la consulta va ser un desafiament perquè Mariano Rajoy es va negar a negociar més autonomia pressupostària amb el president Artur Mas.

A continuació arriba el torn de parlar de les eleccions al Parlament de setembre de 2015; "aquell any els partits independentistes guanyen una majoria absoluta i tots els diputats voten per iniciar un procés d'independència", exposa la cadena francesa. En la mateixa línia, destaca la investidura de Carles Puigdemont el gener de 2016.

"Puigdemont anuncia el juny un referèndum d'autodeterminació per a l'octubre però el Tribunal Constitucional el prohibeix". Així és com comença l'explicació de la data més important de totes, l'1-O. France 24 subratlla que els dies previs a la votació es van detenir funcionaris catalans i es van organitzar grans manifestacions (fa referència a les concentracions del 21 de setembre davant la conselleria d'Economia). Encara sobre el referèndum, tornen a insistir en la violència i la repressió policial i expliquen el polèmic discurs que va fer el rei Felip VI el dia 3 d'octubre

La declaració d'independència del 27 d'octubre tampoc s'ha passat per alt: "la declaració suposa que Madrid suspengui l'autonomia catalana, dissolgui el Parlament i convoqui eleccions pel 21 de desembre". S'explica que en aquests comicis l'independentisme torna a guanyar tot i que es celebressin amb tres candidats a la presó, i cinc més exiliats a Bèlgica. 

Finalment, l'article arriba a l'actualitat, concretament al dia 1 de març d'aquest 2018, dia en que el president Puigdemont, després de setmanes de negociacions, anuncia que abandona la seva candidatura, un fet que segons France 24 significa que "Catalunya s'allunya del camí per a la restauració de l'autonomia".