La secretària d'Estat francesa per a Assumptes Europeus, Amélie de Montchalin, ha afirmat aquest diumenge que demanaran als eurodiputats de Ciutadans que "aclareixin" la seva postura respecte a la col·laboració amb partits d'extrema dreta, amb referència a la col·laboració amb Vox per al nomenament d'alcaldes.

"No transigim amb la idea que quan un està en un grup proeuropeu, un pot col·laborar amb l'extrema dreta. Demanarem als eurodiputats de Ciutadans que aclareixin la seva situació respecte a aquest partit", ha afirmat De Montchalin en una entrevista amb l'emissora France Inter.

Els comentaris de la dirigent gal·la, el partit de la qual és aliat de Cs al Parlament Europeu, arriben després de les últimes negociacions per a la conformació de governs després dels comicis municipals i autonòmics del passat 26 de maig.

Malgrat que el partit liderat per Albert Rivera va rebutjar de ple asseure's a negociar amb Vox, ambdues formacions van arribar a acords independents amb el Partit Popular. En el cas de Madrid, on José Luis Martínez-Almeida va ser investit alcalde, Ciutadans podria arribar a compartir govern amb el partit de Santiago Abascal.

En el govern municipal de coalició de la capital, PP i Cs s'han repartit les diferents àrees d'acció sense que cap hagi estat ocupada per Vox. De moment, la formació d'Abascal no ocupa cap lloc, encara que les negociacions amb els 'populars' podria portar-los a presidir Juntes de Districte.