La reunió a tres entre PP, Ciutadans i Vox feta aquest dimarts a l'Assemblea de Madrid per negociar la investidura de la Comunitat, ha fracassat i acabat sense acord, pel que demà se celebrarà un ple d'investidura sense candidat.

Així ho ha confirmat el portaveu de Ciutadans a l'Assemblea de Madrid, Ignacio Aguado, en roda de premsa després de reunir-se durant mitja hora amb les portaveus de PP i Vox, Isabel Díaz Ayuso i Rocío Monasterio, respectivament, a la Cambra autonòmica.

Aguado també ha considerat la possibilitat que se celebrin noves eleccions a Madrid després de no haver aconseguit pactar amb l'ultradreta el suport a la investidura de Díaz Ayuso, amb qui el partit taronja té un acord per governar en coalició.

En aquesta cita, Ciutadans ha tractat explicar-li a Vox l'acord "tancat" al qual han arribat amb el PP però, segons Aguado, no ha estat capaç "de convèncer" a Monasterio perquè no "bloquegés" la investidura de Díaz Ayuso. "Era Vox el que havia de decidir i ha decidit", ha llançat a continuació.

Es tracta, al seu parer, d'"una oportunitat perduda" perquè la Comunitat tingués 24 anys després un "govern de centre liberal". Aigualit ha remarcat que "si ningú no el remeia en pocs dies" se n'anirà a segones eleccions, una cosa que el preocupa perquè suposa "una irresponsabilitat" i obre la possibilitat que "l'esquerra governi" l'autonomia.

En aquest punt, ha defensat que ell creu que han fet el que havien de fer i ha remarcat que sent "pena i tristesa" perquè s'ha fet una "gran tasca" amb el PP per arribar a un acord.

"En el dia d'avui crec que les posicions de les tres formacions polítiques que hem estat en la reunió estan clares i semblen inamovibles", ha assegurat. Malgrat aquestes paraules, no ha renunciat a tornar a reunir-se amb aquest partit, com amb la resta, però ha advertit que la seva actitud és inamovible.

Vox, "molt contents"

L'actitud d'Aguado ha estat totalment contrària a la de Monasterio, que ha indicat que surten de la trobada "molt contents" perquè "que la gent parli és el primer pas perquè s'arribin a acords". Considera que allò d'avui és "establir les bases per a les futures reunions" i que amb això s'han superat "algunes barreres que hi havia".

Segons la líder de Vox, per endavant se sabia que no hi anava a haver acord de cara a demà perquè tots els partits s'havien compromès que no es canviés el ple a menys de 24 hores. "De fet, la senyora Ayuso va dir que no li agradaven les reunions in extremis i nosaltres creiem que té raó en això", ha manifestat.

Monasterio, a diferència d'Aguado, ha afirmat que no han entrat a parlar "absolutament res" i que ni tan sols "no han tret el document" però que sí que s'han citat a noves trobades. En aquest punt, ha recordat que ells demanen que hi hagi "un punt mínim comú denominador" que puguin tenir els tres per arribar a un acord.

Per la seva part, des del PP, la candidata Isabel Díaz Ayuso no ha comparegut després de la reunió i des del seu equip han indicat que no ho ha fet ja que la situació està exactament igual que aquest matí després de la ronda de contactes amb el president de l'Assemblea, Juan Trinidad.