La plaça del Rei de Barcelona s'omple cada dimecres d'independentistes que reclamen la fi de la repressió. I ho fa ininterrompudament des del 8 de novembre de 2017.

Aquest dimecres, però, l'acte ha estat especial, ja que ha comptat amb la participació de l'exconseller d'Interior Quim Forn i l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, que s'han conjurat a aconseguir l'amnistia i culminar el procés independentista

Forn, Artadi, Borràs i Artadi acto 'prou represalies: som aquí' en la plaza del rei Sergi Alcàzar

Quim Forn, Elsa Artadi, Carme Forcadell i Laura Borràs / Foto: Sergi Alcàzar

La plaça els ha rebut plena, tot i que mantenint les distàncies, amb estelades clàssiques i negres —les de la 'no rendició'—, una pancarta on es podia llegir "Benvinguts, compatriotes, a la República Catalana", desenes de clavells que han repartit els organitzadors i molts ventalls per combatre la calor. Als ja ex-presos els han acompanyat la presidenta del Parlament, Laura Borràs, els diputats de Junts Elsa Artadi i Francesc de Dalmases, i l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias

 

Aplaudits i determinats

Rebut amb forts aplaudiments, Forn ha agraït el suport rebut dels convocants d'aquestes trobades durant els tres anys llargs d'empresonament. Tanmateix, ha avisat que ni ell ni la resta de presos no estaran tranquils fins que tots els represaliats "gaudeixin de la plena llibertat". En aquest sentit, ha assegurat que acabar amb la repressió és el compromís que han pres.  

acto 'prou represalies: som aquí' en la plaza del rei Sergi Alcàzar

Desenes de persones han fet costat a Forn, Forcadell i la resta de represaliats / Foto: Sergi Alcàzar

Forcadell, per la seva banda, ha estat rebuda també amb aplaudiments i crits d'independència. Igual que Forn, s'ha conjurat per l'amnistia i la "República catalana". De fet, és el primer que va dir en sortir de la presó de Wad-Ras un cop indultada. L'expresidenta de la cambra també ha aprofitat per denunciar la repressió econòmica que exerceix el Tribunal de Comptes

Precisament, el president de la Caixa de Solidaritat, Josep Cruanyes, també present a l'acte, ha denunciat que aquest òrgan actua amb l'objectiu de fer por, i ha assegurat que això ja ha fet efecte en els bancs, que no volen assumir un aval "que per ells no suposa cap risc". Cruanyes també ha demanat passar a l'acció i deixar d'actuar només de manera reactiva. 

Quim Forn acto 'prou represalies: som aquí' en la plaza del rei Sergi Alcàzar

Quim Forn saluda els concentrats / Foto: Sergi Alcàzar

Més represaliats

Entre els represaliats que han denunciat la seva situació hi havia la germana de Pablo Hasél, de qui precisament avui el Parlament n'ha demanat la seva llibertat. "Tota la nostra solidaritat amb tots els represaliats. És pitjor cometre una injustícia que patir-la", ha dit entre forts aplaudiments, igual de sonors que els que han rebut Forn i Forcadell. 

L'activista Roger Español, que ha estat afectuosament abraçat per Borràs abans de començar la seva intervenció, s'ha declarat 'octubrista' i ha reivindicat la causa que impulsa contra 11 policies i un caporal per la seva actuació durant l'1-O.  "Estic acusat de desobediència pels Mossos per diversos talls. No pot ser que els nostres polítics no facin res per defensar-nos", ha criticat. 

En la mateixa línia s'ha expressat l'històric militant independentista Fredi Bentanachs, que ha reivindicat el mandat de l'1-O i la DUI i ha renegat de la taula de diàleg. 

Bentanachs acto 'prou represalies: som aquí' en la plaza del rei Sergi Alcàzar

L'històric activista Fredi Bentanachs / Foto: Sergi Alcàzar

També han denunciat la seva situació el comediant Jordi Pessarrodona, que ha cridat a "no deixar-nos adormir pels nostres polítics"; portaveus dels grups de suport de Marcel Vivet i Pol Serena; represaliats per les protestes pro-Hasél, el tall de la Jonquera i les pintades contra el jutge Llarena a la Cerdanya, la germana del president Carles Puigdemont i el president de la Sindicatura Electoral de l'1-O, Jordi Matas, que ha instat a "despertar de l'estat letàrgic de mediocritat autonòmic". 

 

Imatge principal: Carme Forcadell, durant la seva intervenció a l'acte de la plaça del Rei / Foto: Sergi Alcàzar