Després de 39 mesos empresonada, l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha sortit aquest dimecres en llibertat després que ahir el govern espanyol aprovés el seu indult, juntament amb el de la resta de presos polítics catalans.

El primer que ha fet Forcadell a la seva sortida del centre penitenciari de Wad-Ras, on ha estat rebuda per desenes de personalitats polítiques i activistes independentistes, ha estat demanar la fi de la repressió i que els exiliats puguin tornar.

 

"Nosaltres el que volem és l'amnistia. És un dia d'alegria per als que hem sortit, però el que volem és la fi de la repressió, que tots els represaliats siguin lliures i que els exiliats puguin tornar", ha reivindicat. "Això d'avui és un pas cap a aquest camí", ha apuntat.

Entre paraules d'agraïment i desenes d'abraçades, Forcadell ha volgut mostrar fortalesa política en prometre que ara que són lliures "lluitarem amb més força que mai perquè els exiliats tornin a casa i els represaliats siguin lliures".

 

Per esvair dubtes sobre els indults, Forcadell ha posat d'exemple "tota la gent que ens vol a la presó". "Només heu de mirar tot el que estan fent la dreta i l'extrema dreta", ha indicat. "Fem servir aquesta victòria per aconseguir la nostra gran victòria que és l'amnistia, l'autodeterminació i la República catalana", ha instat. 

forcadell carme laura borras jaume giro - montse giralt

Forcadell, acompanyada de Laura Borràs, Jaume Giró, Alba Vergés, Tània Verge i Roger Torrent / Foto: Montse Giralt

L'expresidenta de la cambra catalana també ha volgut posar en valor que la Moncloa els hagi concedit la mesura de gràcia al·legant que no hagués estat possible sense les victòries de l'independentisme "elecció rere elecció" i les mobilitzacions a favor de la llibertat dels presos.

Una sortida emotiva

Forcadell és una de les personalitats independentistes més estimades i avui s'ha tornat a veure en la seva sortida de la presó. Tot i la pluja, desenes de persones s'han acostat fins a Wad-Ras per mostrar-li el seu suport i tornar-li a agrair la seva tasca al capdavant de la institució durant la tardor del 2017. 

carme forcadell laura borras prision wad ras - montse giralt

Borràs abraça Forcadell / Foto: Montse Giralt

Tant és així que Forcadell ha vist com tant polítics com amics, familiars i gent que ha volgut mostrar-li el seu suport l'han acompanyat fins al cotxe, situat un carrer més enllà del centre penitenciari, entre crits de presidenta i cantant Els Segadors.

 

La també expresidenta de l'Assemblea ha rebut l'escalf de bona part de l'independentisme institucional, com són l'actual presidenta del Parlament, Laura Borràs, de l'expresident Roger Torrent, les exconselleres Meritxell SerretAlba Vergés, i consellers de l'actual Govern com Jaume Giró, Tània VergeJosep Gonzàlez-Cambray i Joan Ignasi Elena.

 

Imatge principal: l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, en la seva sortida de Wad-Ras / Foto: Montse Giralt